İmamlar Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kahramanmaraş Müftülüğü’ndeki 12 din görevlisinin bir araya gelerek kurduğu tiyatro grubu, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde sergileyecekleri “Mus’ab Ağlarken” adlı oyunla Peygamber sevgisini anlatacak.

Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher’in girişimleriyle 12 din görevlisinin yeraldığı bir tiyatro grubu oluşturuldu. Kahramanmaraş Belediyesi tiyatro koordinatörü Salman Kapanoğlu’nun 17 Ocak’tan bu yana çalıştırdığı grup, 14 Nisan’da sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Müftü Vekili Bayazıt Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro grubunun 3 ayda önemli mesafe aldığını, kendisinin de çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

Din görevlilerinin projeyle “Peygamber sevgisini” tiyatroyla anlatma imkanı bulacaklarını belirten Kanat, projeden umutlu, din görevlilerinin performansından da memnun olduğunu ifade etti.

Görevlilerin haftanın her günü müftülük binasında bir araya gelerek çalıştığını ifade eden Kanat, “Bu vesileyle Peygamber efendimizin sevgisini sanatsal bir ortamda anlatmış olacağız. İnşallah güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Bunun yanında bu arkadaşlarımızın minberdeki hutbe anlatışlarının da olumlu anlamda değiştiğine şahit olduk. Tiyatro çalışması imam arkadaşlarımız için hizmet içi eğitim şekline dönüştü” diye konuştu.

Turneye Çıkacaklar

Kanat, tiyatro grubunun 14 Nisan’da ilk olarak Türkoğlu ilçesinde sahneleyeceği “Mus’ab Ağlarken” adlı oyunun senaryosunun Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şaban Öz tarafından kaleme alındığını ve grubun oyunla turneye de çıkacağını belirtti.

5 sahneden oluşan oyunda, Mekkeli bir genç olan Mus’ab bin Umeyr’in hayatının ve Peygamber sevgisinin konu edildiğini aktaran Kanat, “Mus’ab bin Umeyr, zengin bir ailenin çocuğu ve rahat bir yaşamı vardı. Ancak Müslüman olduktan sonra çevresinden dışlanmıştır ve eskisi kadar rahat bir yaşamı olmadı. Mus’ab bin Umeyr yaşadıkları zorluklara rağmen İslamiyet’in yayılması için çaba göstermiş ve Uhud Savaşı’nda şehit olmuştur” dedi.

Tiyatrocuları sahneye hazırlayan Salman Kapanoğlu ise din görevlileriyle eğitime diksiyon ve drama çalışmalarıyla başladıklarını ifade etti.

“Tiyatroyu aslında bir nevi çağdaş ve modern tebliğ çeşidi olarak değerlendiriyorum. Din görevlisi arkadaşlarımızın hutbeden söylediklerini şimdi sahneden anlatmaya çalışacağız” diyen Kapanoğlu, amaçlarının güzel bir çalışma sergilemek olduğunu vurguladı. Kapanoğlu, tiyatro grubundaki din görevlilerinin performansından çok memnun olduğunu da dile getirdi.

Tiyatro grubundakilerden Ravza Cami İmamı Mesut Sancaktar da ilk kez tiyatro oyununda rol aldığını belirterek, “Gerçekten değişik duygular içerisindeyiz. İnşallah Peygamber sevgisini caminin dışında tiyatroyla anlatmaya çalışacağız” dedi.

Şeyh Adil Cami İmamı Mustafa Nar ise din görevlilerinin de tiyatro yapabileceğini göstermek istediklerini kaydetti.

İlk kez Türkoğlu ilçesinde sahneye çıkacak olan tiyatro grubu, daha sonra Kahramanmaraş il merkezi ile Göksun, Afşin, Elbistan, Pazarcık ve Çağlayancerit’te de oyunlarını sahneleyecek.

Haberciniz

Paylaş.

2 yorum

  1. Düzeltme-isim tashihi Tarih:

    Söz konusu oyunu yazanın ismi; Şahin Öz, değil, Şaban Öz’dür. Ünvanı da Doç. Dr. değil, Yard. Doç. Dr.’dur.

Yanıtla