“Kötü Adam Rolleri İstiyorum”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bülent Alkış, bugüne kadar ‘Aynalı Tahir’, Yedi Numara’, ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ gibi pek çok başarılı dizide rol aldı. Onu bu yıl ‘Bir Çocuk Sevdim’ dizisinde gazeteci Kerem Dülger olarak izliyoruz. Bir yandan da ‘Cam’ oyunuyla tiyatroda “Nefes alıyorum” diyor. Mütevazı, geldiği yeri hazmetmiş biri Bülent Alkış. Samimiyeti hiç elden bırakmıyor. Dizinin sevenlerine de “Bundan sonra pazartesi akşamları karşınızdayız” diyor.

Sizi yıllardır tanıyoruz. Oyuncu olma aşkınız nasıl başladı?

Lisede savcı olmak istiyordum ama tiyatro da yapıyordum. Bir arkadaşımı tiyatroda izlemeye gitmiştim. Yönetmene benden bahsetmiş. Bana “Sana rol versem oynar mısın?” dedi. Kabul ettim ama işin ciddiyetinin çok farkında değildim. Daha sonra İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi aldım. Oyunculuğu sürdürebilmek için İstanbul’a gelmek şart. Ben de buraya geldim. Bir ajansa kayıt oldum, tiyatro yaptım. Ardından reklam filmleri geldi. Konuk oyunculuklar yaptım dizilerde, sonunda da ‘Aynalı Tahir’le dizi serüvenim başladı.

Bir Çocuk Sevdim dizisine nasıl dahil oldunuz?

Dizilere bir süre ara verdim ve ‘Cam’ oyununa başladım. Tiyatronun programı da pek çok diziye uymadı. Sonra ‘Bir Çocuk Sevdim’den teklif geldi. Gazeteci Kerem Dülger’i kendime yakın hissettim. Kerem, aynı zamanda kitap yazan, naif, yardımsever, hümanist, hayatta çok badireler atlatmış biri. İyi ki bu işteyim.

Sette Çetin Tekindor gibi bir oyuncuyla berabersiniz…

İlk sahnemizde çok heyecanlandım. Çetin Tekindor, çok beyefendi biri. İyi bir idol. Mesela bu meslekte şımarıp, rotayı şaşıranlar vardır. Çetin Bey, bunlara inat çok iyi bir örnek. Sende bir problem varsa iyi ayar veriyor.

Gazeteci rolünüz için bir gazeteciyle mesai yaptınız mı?

Gazeteciyle mesai harcadım ve rolüm için bir ehliyet aldım. (Gülüyor)

Çok uzun yıllardır bu sektördesiniz ama mütevazı tavırlarınızla tanınıyorsunuz. Bu tavrı nasıl koruyabiliyorsunuz?

Çok magazinel bir adam değilim. O nedenle kafam rahat. Hep işini temiz yapmaya çalışan bir adamım.

Yani başrol oynamak için magazinel olmak şart mıdır?

Sen ne kadar popüler olursan, o kadar iş alma şansın artıyor. Bu bir gerçek… Sizin bulunduğunuz mekânlara gelip sizi izleme şansı topluyorlar. Ancak dünya üzerinde çok ünlü olup mütevazı kalanlar var.

Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Şanslıyım. Kendi çapımda popüleritem var, dizide ve tiyatroda oynuyorum. İnsanları şaşırtacak rollerin içinde olmak istiyorum. Benim temiz, beyefendi bir adam imajım var. Ama ben ters köşe yapmayı seviyorum. İyi adam sıfatı üzerine oluyorsa öyle kalıyor. Ben kötü adam karakterlerini oynamak istiyorum.

Sevgi görürsen iyi bahşiş ver

Bülent Alkış, popüler olmanın hem avantajlı hem de dezavantajlı bir şey olduğunu söylüyor: “Sevilen bir karaktersen mekânda masa yoksa sana hemen ayarlanır. Ama sevgi görürsen iyi bahşiş vermelisin. Oynadığınız rol nedeniyle yemek yediğiniz, çay içtiğiniz yerler, giyindiğiniz şeyler değişiyor. Birçok alanda farklılaşıyorsun. Ancak televizyon fast food bir şey. Sen çorba diye başlıyorsun ama bazen önüne makarna geliyor. Dikkatli olmak lazım.”

Haberturk / Oya Doğan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.