Kumbaracı 50 Nisan Ayı Çocuk Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kumbaracı 50 Nisan ayında Çocuk Etkinlikleri programı:

Kumbaracı Yokuşu no:50 Tünel/Beyoğlu / 212 243 50 51 / 532 255 55 80 / www.kumbaraci50.com biletler ve Kumbaracı50 gişesinde / Kumbaracı50 gişesi pazar günleri 11:00, diğer günler 16:00’dan itibaren oyun saatine kadar açıktır.

Çocuk oyunları pazar günleri saat:13:00’de başlar.

Bilet fiyatı; tek 15 TL / Aile Bileti; 3 kişi 35 TL, 2 kişi 25 TL

8 nisan pazar 13:00

KAYIP EŞYA BÜROSU’ Tiyatro BeReZe (yaş 3+)

Yazan    : Sevim Ak

Oyunlaştıran:  Elif Temuçin, Firuze Engin

Oynayanlar : Güray Dinçol, Firuze Engin, Bilge Gültürk

Reji Asistanı ve Teknik : Eren Azak

Kostüm – Aksesuar Tasarım : Hilal Polat

“Kayıp Eşya Bürosu” , gerçek nesnelerin kukla biçiminde oynatıldığı bir Obje Tiyatrosu çalışmasıdır. Oyunun tamamında, Kayıp Eşya bürosunda bulunan nesneler 3 oyuncu – oynatıcı tarafından oynatılmakta;  hikayeleri ise aynı oyuncular tarafından canlandırılmaktadır.

Oyun, sahibi tarafından takside unutulan sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna getirilmesiyle başlar. Sardunya kayıp eşya bürosunda olmaktan hoşnut değildir; evine geri dönmek istiyordur. Oysa burada kendi gibi unutulmuş başka eşyalar da vardır. İhtişamlı günlerini özleyen bir tiyatro kostümü, bulunduğu evin acı tatlı tüm anılarına ortak olmuş telefon , sahibiyle birlikte bütün dünyayı dolaşmış eski bir valiz, dans pistlerinden gelen şık bir kadın ayakkabısı, üzerine yazı yazılmasını istemeyen kağıt, ıslanmaktan nezle olmuş şemsiye gibi  eşyalar ona hikayelerini anlatarak  kayıp eşyaların dünyasına  alıştırmaya çalışırlar. Ama sardunya için bu pek de kolay değildir.  Unutulmuş olmanın acısına bir de güneş ışığından uzak olmak eklenince sardunyayı bir umutsuzluk sarar.

Sardunya hiç tanımadığı bu yerde, yeni arkadaşlarının arasında mutlu olabilecek midir? Gece olup herkes uykuya daldığında o usul usul ağlamaya başlar. Hiç uyuyamaz.. Sabah olup güneş doğduğunda ise kayıp eşya bürosunun sakinlerini bir sürpriz beklemektedir.

tek perde / 40 dak

15 nisan pazar 13:00

LAHANA SARMA’ gölge-kukla oyunu tiyatrotem

Yazan: Ayşe Selen

Tasvir/Kukla Tasarım: Şehsuvar Aktaş

Müzik Danışmanı: Muammer Ketencoğlu

Asistan: Bilge Gültürk

Oynayanlar/Oynatanlar: Ayşe Selen, Şehsuvar Aktaş

Lahana Sarma, kukla, illüzyon, ortaoyunu, gölge oyunu gibi geleneksel türlerden yola çıkılarak oluşturulmuş bir gösterim. Sahnenin sağında ve solunda birer gölge oyunu perdesi, iki perdenin ortasında ise masa üstü kuklalarının oynatıldığı masa bulunuyor. Gölge oyunu perdelerinde oynatılan tasvirler geleneksel teknikten yola çıkılarak deriden kesilmiş özgün tasvirler; ‘ayna’ dediğimiz beyaz perdeye yansıyan ‘renkli gölgeler’ bunlar. İki perdenin ortasındaki masanın üzerinde oynatılan kuklalar ise beyaz kartondan kesilmişler ve  tasvirler gibi sopaya takılarak hareket ettiriliyorlar.  Bir tür ‘düşsel alan’da devinen üç boyutlu  ‘beyaz kuklalar’ bunlar. Sağdaki perde Herşeyiyer Hanım’ın, soldaki perde ise Boliştah Hanım’ın evi. Ortadaki masa da düşsel bir alan olarak düzenlenmiş. Herşeyiyer Hanım’ın uşağı Tavtati’yle Boliştah Hanım’ın uşağı Dümteka mutfaklarında yemek yapmaktadırlar. Ancak her ikisinin de birer malzemesinin eksik olduğu ortaya çıkar. Muzip ve şakacı bir yaratık olan Yeşil Tüylü Ocak Böceği bu malzemeleri gizlice kaçırmıştır. Uşaklar ‘evleri’nden çıkarak eksik malzemelerin ardına düşerler. İşte bu arayış onları ortadaki ‘düşsel alan’a, Lahana Sarma’ya getirir. Ancak orada Yeşil Tüylü Ocak Böceği’nin kendileri için hazırladığı beklenmedik sürprizlerle karşılaşacaklardır. Öykünün akışı içinde tasvirlerin/kuklaların ‘renkli gölgeler’ olmakla ‘beyaz kuklalar’ olmak arasındaki ikilemleri, oynatıcı-oynatıcı, oynatıcı-kukla, kukla-kukla, kukla-tasvir çatışması ya da çakışması öykünün arka planını oluşturur.

tek perde / 45 dak

22 nisan pazar 13:00

‘ÇOK SOĞUK’ Tiyatro BeReZe (yaş 6+)

Yazan – Oynayan: Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin

Yöneten: Torkild Lindebjerg

Koreografi: Paivi Raninen

Hava  çok soğuk.

Beş parasız bir sokak müzisyeni  ve bir sokak ressamı dışarda nasıl çalışır?

Sıkıcı, kasvetli, gürültülü caddede gizemli bir yer keşfederler.

Ama burası iki kişi için çok küçük?!

tek perde / 40 dk

22 nisan pazar 15:00

Kumbaracı50Çocuk ve Can Çocuk Yayınları İşbirliği ile

Bu ay Rene Goscinny’in Pıtırcık serisinden öyküleri sahnede canlandırarak okuyacağız.

*ücretsizdir

ATÖLYE

8 nisan pazar 15:00

ATIK MALZEMELERLE KUKLA YAPIYORUZ Tiyatro BeReZe

Bu atölyede , atıkların ve gündelik yaşamda önemsiz görünen birçok malzemenin  her çocuğun yapabileceği basitlikte birer kuklaya dönüşmesi amaçlanır.  Pet şişe, düğme, iplik, kumaş parçaları, kağıt parçaları, kağıt havlu ruloları , kese kağıtları, sünger ve benzeri malzemeler bu atölyenin çeşitli kukla yapım gereçleridir.

Atölye, her yaştan çocuklar için bir yaratım çalışmasıdır.  Çocuklar kuklayı yaparken hem düş gücünü kullanarak eğlenir hem de atıkları keyifli bir biçimde değerlendirmeyi öğrenir.

Bütün malzemeleri ortaklaşa kullanan çocuklar yalnızca kesme –yapıştırma, ekleme gibi aşamalarda atölye liderlerinden yardım alırlar.

Atölyenin süresi 40 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.

Çalışma bitiminde her çocuk kendi tasarımını evine götürebilecektir.

oyun+atölye 30 TL

sadece atölye 20 TL

katılım 15 kişi ile sınırlıdır

Paylaş.

Yanıtla