Meral Okay’ın Mirasıyla Sanat Köyü Kurulacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden senarist, söz yazarı ve oyuncu Meral Okay’ın malvarlığını, maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşayan İzmir Şirince’deki Matematik Köyü’ne bağışladığı öne sürülmüştü.

Nesin Vakfı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve ünlü matematikçilerin ücretsiz eğitim verdiği köyün başında bulunan Aziz Nesin’in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin konu hakkında Radikal’e konuştu: “Şimdiye kadar bizimle resmi olarak bir irtibat kurulmadı. Bildiğim kadarıyla Meral Hanım’ın da yazılı bir vasiyeti de yok. Ancak duyduğuma göre kendisi vefat etmeden önce yakınlarına böyle bir dileğinin olduğunu söylemiş. Şahsen tanımıyordum ama böyle bir haber duyduğumda mutluluk duydum. Her şeyden önce vasiyet yerine getirilsin veya getirilmesin, birilerinin bizi düşünmesi duygulandırdı ve sevindirdi” dedi.

Böyle bir bağış gerçekleştiği takdirde parayı toplumun hizmetine sunmak istediğini belirten Nesin, “Şirince’de matematik köyünün hemen yanında tiyatro köyü kuruyoruz. Onun yanında da resim, heykel ve seramik köyü yapma planımız var” diyerek, proje aşamasındaki ‘sanat köyü’ hayalini hayata geçirmek istediğini sözlerine ekledi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.