“O Kadın” Haberine Tepkiler Büyüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Habervaktim internet sitesi son iki gün içinde yayınladığı haberlerle konuşuluyor. İBBŞT’yi “ümmetin tercih edeceği yazarların oyunlarını sahnelemek yerine ateist, eşcinsel yazarların oyunlarını sahnelemekle” eleştiren habervaktim internet sitesinin haberi henüz yayınlanmışken bu defa aynı gün “Muhteşem Yüzyıl dizisindeki padişah ve Saray kadın karakterlerinin işlenişinden rahatsız olan milliyetçi muhafazakar kesimin hissiyatını umursamayan” Meral Okay’ın vefatı O Kadın Öldü” “O Kadın Camiye mi Gidecek Fırına Mı şeklinde verildi.

Bu haberlerin başlığı ve içeriği üzerine Hürriyet gazetesinden İsmet Berkan, Ahmet Hakan, Sabah gazetesinden Emre Aköz, Milliyet gazetesinden ” ‘Ölülerinizi hayırla yad ediniz’ buyruğunu dahi çiğneyecek kadar kindar, bir o kadar çirkinsiniz” diyen Can Dündar köşelerinden sert tepkiler verdiler.

Bu gün ise habervaktim internet sitesi  “Ne Yani O Kadın Ölmedi mi” diye hem bu tepki yazılarına karşı cevaplar verdi hem de söylem dozajını artırdı.

Yazılı basından Akit Gazetesi ve yazarlarından Ali Karahasanoğlu ile benzer ‘muhafazakar’ internet siteleri  maalesef bu haberlere ve içeriklerine destek verdi.

Gerek İBBŞT gerekse Meral Okay haberlerinde, alıntılanan haberlerde kullanılan muktedir hoyratlığı taşıyan uslupsuzluğu okuyucularımızın yorumlarına bırakıyoruz…

Paylaş.

Yanıtla