Senaryo Anatomisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Hollywood’un önde gelen öykü danışmanı ve senaryo doktorlarından biri olan Truby yoğun, teorik ve kapsamlı bir kitap sunuyor. Snyder yapı ve tempoya odaklanırken,Truby olay örgüsü, karakter, ton, sembolizm ve diyaloğu irdeliyerek öykünün tamamıyla ilgili bilgi vermeye çalışıyor. Var olan tekniklere sığdırmak yerine öyküyü canlı bir şekilde büyütmek kitabın anahtarını oluşturuyor. Truby’nin kitabı teorik olmasına rağmen her bölümün sonundaki egzersizler sayesinde pratik bir kitap”
-Library Journal-

“John Truby’nin Öykü Yapısı Kursu bütün yönleriyle detaylı ve iyi öykülerin anatomisi ve psikolojisi için kusursuz eğitim sunuyor… Ciddi yazarlara tavsiye edeceğim paha biçilmez bir yol haritası…”
-Jeff Arch- Sleepless in Seattle

“Abartmıyorum, Truby’nin öykü geliştirme yazılımı çalışma tarzımda devrim yaptı. Yapı, karakter ve temayı organize etmek için şimdiye kadar gördüğüm en basit yöntem ve taslak yazdıkça bunları ilerletiyorum.
-Laurence Dworet- Outbreak

“Bence Truby’nin en iyi işi… yazdıkları derinden kesip en detaylı yapıyı geliştirmeye yarıyor ve her türlü öğretim yöntemini ana hatlarıyla çiziyor”
-Larry Wilson- Beter Böcek ve Addams Ailesi filmlerinin yazarı
(Tanıtım Bülteninden)

Yazan: John Truby
Kapak tasarımı : Tayfun Koç
Genel Yayın Yönetmeni : Namık Kemal Atalay
Çeviri : Funda Uncu
Dharma Yayınları, 2012.
Paylaş.

Yanıtla