“Siz Kimsiniz?”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

***

Erdoğan, Şehir Tiyatroları’na ilişkin yönetmelikle ilgili, ”Şehir Tiyatroları’nda yapılan bir yönetmelik değişikliği üzerinden hem bizi hem tüm muhafazakârları aşağılamaya ve küçümsemeye başladılar. Allah aşkına soruyorum: Siz kimsiniz? Siz her konuda söz söyleme, her konuda otorite olduğunuzu iddia etme ehliyetini nereden alıyorsunuz? Bu ülkede tiyatro sizin tekelinizde mi? Bu ülkede sanat sizin tekelinizde mi? Sanat konusunda söz söyleme ehliyetine sahip olan sadece sizler misiniz? Geçti o günler. Artık despot aydın tavrıyla parmağınızı sallayarak bu milleti küçümseme, bu milleti azarlama dönemi geride kalmıştır. Gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamında devlet eliyle tiyatroculuk olmaz. Ben Kadir Bey’i tebrik ediyorum ve aynı şeyi şu anda Bakanlar Kurulu’na getireceğim. Özel bir yönetim değil, tiyatroları özelleştirmeye götürüyorum. Bunu teklif edeceğim. Özelleştirmek suretiyle buyrun istediğiniz gibi tiyatrolarınızı oynayın.

Kusura bakma geleceksin Şehir Tiyatrosu’ndan hem belediyeden maaşını alacaksın ondan sonra istediğin gibi yönetime de verip veriştireceksin, böyle saçmalık olmaz” dedi.

***

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.