Sultanlar ‘Burası Kapalıçarşı’ ile Sahneye Çıkıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1998’de M.Nail Keçili tarafından kurulan Akademi İstanbul Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı; eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlanlarına katkı sağlamayı ve bu alanlarda “eğitim üretim içindir” yaklaşımını ilke edinen öğretim kurumları yapılandırmayı temel amaç olarak benimsemiştir. Vakfımız sanat ve iletişim alanlarında öğrenim gören öğrencilere eğitim bursu vermesinin yanısıra konser, dinleti, oyun gibi sahne sanatları projelerine de destek olmaktadır.

Vakfımızın bu yıl, Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde gerçekleştireceği, uzman ve deneyimli dev bir kadro ile bundan yüz yıllar önce, Müslümanı, Yahudisi ve Hristiyanı birbirinden farklı dilden, dinden ve medeniyetten gelen insanların dayanışmasını, dostluğunu ve kardeşliğini anlatan, “Burası Kapalıçarşı” adlı müzikli oyunumuz, o yıllardan bugüne en güzel kardeşlik, dostluk ve dayanışma hikayelerini, Osmanlı döneminin hoşgörüsü ve inceliği ile sahneye taşıyor.

İki saatlik esprili, neşeli, müziğin, ışıkların, birbirinden güzel dansların ve şarkıların eşliğinde hem ülkemizdeki hem de dünyadaki sanatseverlere evrensel bir bakış açısıyla sahnede vücut bulan “Burası Kapalıçarşı” Fatih Sultan Mehmet’ten Merkez Efendi’ye, baharatların büyülü dünyasından, göz kamaştıran mücevherlere, ipek kumaşlardan eski zaman aşklarına ve Kanuni Sultan Süleyman Han’a kadar uzanan bir macera, hayalle gerçeğin dans ettiği büyülü ortamları konu almaktadır.

Türk Tiyatrosu’nun duayenlerinden Halit Akçatepe, Türk müziğinin unutulmaz sesi ve tiyatrocu Nur Yoldaş, müzisyen, yorumcu ve oyuncu Deniz Arcak, Türk Tiyatrosu’nun genç oyuncuları; Serhat Yiğit, Rüzgar Aksoy, Serkan Budak, Mete Şahinoğlu, Nazlı Uğurtaş, Gülsen Sezek ve Levent Ulukut’un rol aldığı, Necmettin Tetik’in yazdığı, Devlet Tiyatroları Yönetmeni Levent Ulukut’un yönettiği, Mete Kayarlar’ın dekorlarını yaptığı, müzisyen Özden Çayırlı’nın müziklerini bestelediği, Ayşe Milli ve Müge Orhan’ın kostümlerini yaptığı ve koreografisini Nebi Birgi’nin hazırladığı “BURASI KAPALIÇARŞI” adlı müzikli oyunumuz, tiyatro seyircisi ile 3 Mayıs 2012 tarihinde buluşmaya hazırlanıyor.

Projenin galası ise, 6 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda yapılacaktır. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteklediği projemizin onur konuğu, Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış olacaktır. Ayrıca çok sayıda siyasetçi, sanatçı, ülkemizdeki yabancı üst düzey protokol, basından seçkin isimler ve özel davetliler katılacaktır. Gala hakkında detaylar daha sonra tekrar paylaşılacaktır.

Medya Faresi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.