Tiyatro Festivali’nde Ek Gösterimler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18. İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz haftalarda satışa çıkan festival biletleri sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Biletleri tükenen bazı oyunlar için ek gösterimler kondu.

18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ek gösterim konan oyunları aşağıda:

• Leyla Postalcıoğlu ve Benjamin Block’un rol aldığı, sessizlik üzerine kurulan, yavaşlatılmaya çalışılan bir saat ve duran iki kişinin hikâyesini anlatan Roof, 14 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30’da Salon’da tekrar sahnelenecek.
• Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği ve insanın sosyalleşmek için gösterdiği “çabaya” odaklandığı “Yalnızlar Kulübü”, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30’da İkincikat Tiyatro sahnesinde yer alacak.
• Franz Kafka’nın “Akademi İçin Bir Rapor” adlı kısa öyküsünden sahneye uyarlanan “Kafka’nın Maymunu”, Laurence Olivier Ödüllü oyuncu Kathryn Hunter yorumuyla, British Council işbirliğiyle
20 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Kenter Tiyatrosu’nda izlenebilir.
• Konsept ve koreografisini İlkay Türkoğlu’nun hazırladığı “Kupa Kızı”, 26 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da tekrar Salon sahnesinde olacak.
• Aslıhan Erguvan’ın yazdığı, yönettiği ve dramaturjisini yaptığı, bir taşınma hikâyesinin anlatıldığı “Lulabay-Bir Cihangir Hikâyesi” isimli oyunu, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.30’da Salon’da izlenebilir.

İKSV’nin 40. Yılında İstanbul Tiyatro Festivali’nde 40 Yerli Proje

İstanbul Tiyatro Festivali, programına eklenen iki yeni yapımla beraber, İKSV’nin 40. yılında Türkiye’den 40, yurt dışından ise 5 tiyatro ve dans topluluğunun 100’ü aşkın gösterisiyle İstanbullu seyircilerle buluşacak.

1972 yılında kurulan Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, 2012 yılında İKSV’yle beraber 40. yılını kuyluyor. İstanbul Tiyatro Festivali, bu kutlamanın bir parçası olarak Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun, Bizet’nin ünlü operası Carmen’i yorumladığı “Asi Kuş”u tekrar izleyiciyle buluşturacak. Ali Poyrazoğlu’nun sahneleyeceği tek kişilik Carmen operası, 10 Mayıs Perşembe ve 15 Mayıs Salı akşamları saat 20.30’da  Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Mahir Günşiray, yönetmenliğini yaptığı Tiyatro Oyunevi’nin “Tiyatro Öldü” adlı oyununu yeni oyuncularla yeniden sahneliyor. Tiyatronun ölümüne ironik bir noktadan bakarak, ölüm törenini, Lorca, Genet, Koltès, Schwab, Handke, Çehov ve Shakespeare’den de bazı bölümlerin sahneye taşınmasıyla bir tiyatro şölenine dönülecek “Tiyatro Öldü”, 1 Haziran Cuma saat 20.30’da, 2 Haziran Cumartesi saat 15.30’da Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde izlenebilir. Mahir Günşiray ve Ayça Damgacı’nın yönetmenliğini üstlendiği “Tiyatro Öldü”nün sahne tasarımı Claude Leon’a ait.

Festival Biletleri

18. İstanbul Tiyatro Festivali’ndeki gösterilerin biletleri Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve İKSV’den (10.00–19.00 saatleri arasında; Pazar günleri hariç) alınabilir.

Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satılıyor. Lale Kart üyeleri, biletlerinde %25’e varan özel indirimden yararlanabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için: tiyatro.iksv.org

Bugünbugece

Paylaş.

Yanıtla