Tiyatro Oyunuyla “İletişim Eğitimi” Alıyorlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli’de zabıta ve güvenlik görevlileri, rol aldıkları tiyatro oyunuyla halkla iletişim tekniklerini öğreniyor.

Kocaeli Fuarı’ndaki Sivil Toplum Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde, belediyede görevli zabıta ve güvenlik görevlileri tiyatro oyununda rol aldı. Oyunda, park yasağına rağmen aracını park etmek isteyen kişi ile zabıta görevlileri arasında yaşanan diyalog sahnelendi.

Görevlilere eğitim veren psikolojik danışman Sevda Güner, AA muhabirine, vatandaşlar ile güvenlik görevlilerinin çeşitli şikayetlerini dikkate alarak eğitim semineri düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’deki genel hizmet sektörünün profesyonel olmadığını savunan Güner, çalışanların duygularıyla hareket ettiklerini öne sürdü.

Zabıta memuru ve güvenlik görevlilerinin halkla işi iletişim kurmaları gerektiğini ve tartışmalardan kaçınmaları gerektiğini ifade eden Güner, şöyle konuştu:

“Özellikle halkla ilişkiler konusunda duygularınızı bir kenara bırakıp profesyonel olmalısınız. Vatandaşla tartışırken alttan almalısınız. Herkes birbirine laf yetiştirmeye çalışınca hiçbir çözüm bulunmaz. Siz orada çözüm noktasısınız. Duygularımızla iş hayatımızın ayrımını yapamıyoruz. Vatandaşla nasıl iletişim kuracağımızı bilmezsek mesleğimizde başarısız oluruz. Karşınızdaki ne derse desin sabrederek durumu güzel bir dille anlatmalısınız.”

Eğitimleri tiyatro oyunuyla desteklediklerini ve görevlilerin karşılaştığı sorunları ön plana çıkararak empati kurmalarını sağladıklarını dile getiren Güner, “Zabıta ve güvenlik sorumlularının, özellikle üst düzey yöneticilerin kurallara uymadığı konusunda şikayetleri var. Tiyatroda, aracını yasak yere rahat bir şekilde park eden yönetici, zabıta görevlisi ve aracı park etmeye izin verilmeyen bir vatandaşın tartışmasını işledik” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.