Tiyatroadam’dan “Bölge Hastanesi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatroadam’dan “BÖLGE HASTANESİ”

Kurulduğu 2007 yılından beri “Albay Kuş”, “Markalı Hava” ve “Generaller, Savaş ve Barbekü” gibi derdini mizahi bir dille anlatan oyunlar seçen Tiyatroadam ekibi bu sene de Bulgar yazar Hristo Boyçev’in “Bölge Hastanesi” oyunuyla karşımıza çıkıyor. Süpervizörlüğünü Serdar Akar’ın yaptığı ,Hüseyin Mevsim tarafından dilimize çevrilen oyunu, grubun oyuncularından Fatih Koyunoğlu ve Deniz Özmen’in yönetti.

Fonda Balkanlar’da yüzyıllardan beri hiç eksik olmayan savaş devam ederken bir bölge hastanesinin 6 nolu koğuşuna konuk oluyoruz. Hafızasını yitirmiş, kendini tanımlamaya çalışan Kontuzov’dan, ölümünü bekleyen Yosif Dede’ye, masalın sonuna kadar, yani prens onu buluncaya kadar konuşmamaya yemin etmiş Külkedisi’nden, okuduğu ve duyduğu her şeyi beynine kazıyan Fero’ya, defalarca yanlış ameliyat edilen, tarım işçisi Bratoy’dan, yazmayı dünyanın en değerli eylemi olarak nitelendiren ve yazarak varolmaya çalışan William’a kadar birbirinden renkli karakterlerin, trajikomik masallarına ortak oluyoruz.

Müziklerini Tevfik Kulak’ın yaptığı oyunda Tiyatroadam oyuncuları Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Şebnem Bilgeer, Berk Yaygın, Çetin Kaya ve Barış Yıldız rol alıyor.

“Bölge Hastanesi” gerek konusu, gerekse oyunculuk performansları ve sahnelemesiyle, ışık, müzik, dekor ve kostümüyle, oyunculardan oluşan canlı orkestrasıyla izleyenlere tam bir tiyatro keyfi sunuyor.

Kahkahalarla gözyaşlarının birbirine karıştığı kaçırılmaması gereken bir oyun;

“Bölge Hastanesi”…

Oyun gün ve saatleri:

23 Nisan 2012 Pazartesi 20.30

24 Nisan 2012 Salı 20.30

Bilet fiyatları: Tam bilet: 30TL, Öğrenci bileti: 20TL

www.oyunatolyesi.com

http://ebilet.oyunatolyesi.com

Gişe Tel:0 216 345 39 39

Paylaş.

Yanıtla