Tiyatroyu Kasımpaşa’dan Mahalle Arkadaşı Yönetecek!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki istifalarla yerleri boşalan koltuklara atanacak isimler netleşmeye başladı. 7 kişilik yönetim kuruluna atama yapılacaklar arasında hiç sanatçı bulunmuyor. Seçilecek yeni isimler arasında Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan mahalle arkadaşı ile bir asker kökenli de bulunuyor.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda repertuvarı belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınmasıyla başlayan süreçte istifa eden yönetim kurulunun yerine seçilecek yeni isimler belli olmaya başladı. Geçen hafta istifa eden Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu’nun yerine Hilmi Zafer Şahin atanmıştı. Boş kalan 6 kişilik yönetim kurulu üyeliği için de Abdurrahman Şen, Abdullah Kaplan ve Ali Altıntaş’ın ismi kesinleşti. Bülent Katkak’ın da, üyeliklerden birine atacağı belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Tiyatroları’ndaki istifaların ardından yaptığı açıklamada, 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine 5 tiyatrocunun atanacağını, geriye kalan 2 koltuğa da belediye bürokratlarından atama yapılacağını söylemişti. Ancak edinilen bilgilere göre atanmasına kesin gözüyle bakılan Abdurrahman Şen, Abdullah Kaplan ve Ali Altıntaş ile Bülent Katkak’tan hiçbiri tiyatrocu değil. Atanması beklenen kişiler arasında ekonomist ve asker kökenli kişiler bulunuyor.

Yönetim kuruluna seçileceği belirtilen Bülent Katkak psikolog doktor ve Başbakan Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan mahalle arkadaşı. 20 yıldır turizmle ilgilenen Katkak Eman ve Fıgura Turizm firmalarının da sahibi. Katkak aynı zamanda AKP İstanbul Belediye Meclis Üyesi.

Diğer bir isim ise 10 yıldır Şehir Tiyatroları Müdürlüğü görevini süren Mehmet Abdullah Kaplan, 1996’da YAŞ kararlarıyla TSK bünyesinden re’sen emekli edilmiş eski bir subay.

Zaman, Ortadoğu ve Yeni Asya gazetelerinde gazetecilik yapan Abdurrahman Şen Toptaş’ın listesinde isimlerden biri. Şen halen İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevini sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Ali Altıntaş Ortadoğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden geliyor. Altıntaş, Şehir Tiyatroları’nın Yönetim Kurulu’na başkanlık edecek.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.