Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Konya’da Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konya Devlet Tiyatroları’nın beşincisini düzenleyeceği ‘Bin Nefes Bir Ses’ Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali 14 Nisan’da başlayacak.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel ile birlikte 5. Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ni tanıttı. Doğan, 10 gün devam edecek festival için Konya’ya gelecek yabancı tiyatro grupları sayesinde Türkçe’nin çeşitli lehçelerini tanıma imkanı bulacağını söyledi. Doğan, Konya’da düzenlenen her kültürel etkinliğin Konya’nın değerlerini dünyaya tanıtmak için bir fırsat niteliğinde olduğunu kaydetti.

Festivalin, Mevlana’nın ”72 millet kendi sırrını bizden dinler. Biz tek perde ile yüzlerce ses çıkartan bir ney gibiyiz” sözüyle örtüştüğünü hatırlatan Vali Doğan, ”Sadece Türkçe konuşan topluluklara değil biz Konya’dan bütün insanlara bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Mevlana’nın engin hoşgörü ilkesini dünyaya yansıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel de 14-24 Nisan tarihleri arasından gerçekleşecek festivalde 10 ülkeden 14 eserin sahneleneceğini belirtti. Çetinel, festivale Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çatalköy Belediye Tiyatrosu, Bulgaristan, Doğu Kazakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tataristan, Kırgizistan, Kosova, Başkurdistan’ın kendilerine özgü oyunlarını Konyalılara sahneleyeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.