Türkiye’den İki Oyuncuya Kevin Spacey’den Davet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Onur Özaydın ve Büşra Pekin, Kevin Spacey Vakfı tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında dokuz ülkede yapılan elemeler ve atölye çalışmaları sonucunda seçilen 16 genç tiyatrocu arasına girmeyi başaran iki oyuncu…

“Richard’s Rampage” (Richard’ın Öfkesi) isimli proje adını, başrolünü Kevin Spacey’nin üstlendiği ve dünya turnesi kapsamında İstanbul’da da sahnelenen “III. Richard” oyunundan alıyor. Spacey, Shakespeare’in bu ünlü oyununun İstanbul turnesi sırasında Türkiye’den 15 genç tiyatrocuyla atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde seçilen iki oyuncuysa Kevin Spacey Vakfı tarafından ABD’ye davet edildi.

Spacey’nin seçtiği Türk oyuncular Onur Özaydın ve Büşra Pekin, New York’ta dünyanın diğer ülkelerinden gelen meslektaşlarıyla birlikte Shakespeare’in farklı eserlerinden kolajlanan bir oyunu sahneye koydu.

“HAYATIM BOYUNCA TEBESSÜMLE HATIRLAYACAĞIM”

Davet mektubunu aldığında büyük bir sevinç yaşadığını belirten Özaydın, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“İstanbul’da Kevin Spacey önderliğindeki bir workshop’ta yer almak benim için zaten çok heyecan verici ve hayat boyu tebessümle hatırlayacağım bir olaydı. Ama birkaç ay sonrasında aldığım davet, heyecanımı daha da artırdı. Bu projenin bir parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Büşra’yla ikimiz için Shakespeare’i kendi dilinde ABD’de oynamak çok keyifli bir deneyim oldu.”

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla