“Vahşet Tanrısı” Oyununa İngilizce Altyazı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İsveç’in Göteborg, Malmö ve Stocholm kentlerinde  tiyatro hayranlarıyla buluşan İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Vahşet Tanrısı” adlı Türkçe oyunu başarı ile sahneledi.

İsveç’in üç büyük kentinde de rekor sayıda izleyicinin ilgisini çeken dört kişilik ekibin sunduğu oyunu yabancı izleyicilerin takip edebilmesi için perde aracılığı ile İngilizce’ye de çevrildi. Oyun sonunda salonda bulunan izleyiciler, tiyatro oyuncularını ayakta alkışladılar.

Proje başarılı oldu

Stockholm’ün en eski tiyatro salonu olan Güney Tiyatrosu’nda sahnelenen “Vahşet Tanrısı”nı izleyen tiyatro severler, “Yıllardır İsveç’te böyle güzel bir Türk tiyatro oyunu izlememiştik” dediler. İsveç Devlet Tiyatrosu’nun ülkede yaşayan Türkleri tiyatro salonlarına çekmek için başlattığı proje, Vahşet Tanrısı adlı oyunun rekor sayıda izleyiciyi çekmesiyle başarılı oldu.

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk’ün de izlediği Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın yazdığı Vahşet Tanrısı adlı oyunda, çocukları kavga etmiş iki ailenin uzlaşma çabalarını konu ediyor. İki ailenin kültür farklılığı ise esprili bir dille anlatılıyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.