Van Kutlu Doğum Etkinliğinde Tiyatro Gösterimi Yapılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Murat Dalgın’ın, Van’da beş yıldır Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gösteriler düzenleyen Rahmet Tiyatro yönetmeni Levent Dalgın’la yaptığı söyleşiyi yayınlıyoruz.] Van’da beş yıldır  kutlanan kutlu doğum etkinliğinin bu yıl ki hazırlıkları sürüyor. Hazırlıklar kapsamında bu sene ‘Abdullah İbni Mesud (r.a)’nın Kâbe’de Mekke’nin ileri gelenlerine karşı Kur’an okuyuşunu’ konu alan tiyatro gösteriminin provaları sürüyor.

“Etkinliklerimiz Her Yıl Artan Bir Heyecanla Devam Ediyor.”

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Rahmet Tiyatro Ekibi Yönetmeni Levent Dalgın, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında tiyatro gösterisi hazırladıklarını belirterek, “Van’da beş yıldır Kutlu Doğum etkinliği düzenleniyor. Bu beş yılda bu etkinlikler birbirinden coşkulu ve birbirinden kalabalık ve her yıl artan bir heyecanla devam ediyor. Biz Rahmet Tiyatro Ekibi olarak, ilk yıl şehir stadyumunda Sahabelerin Darul Erkam’dan Kâbe’ye yürüyüşünü konu alan bir tiyatro gösterisi yapmıştık ve  büyük bir teveccüh ile karşılaşmıştık. İkinci yıl ise yine şehir stadyumunda yine aynı coşkuyla devam eden programda Bedir Savaşı’nı işlemiştik. Üçüncü yıl Uhud Savaşı ve Hz Hamza(r.a)’nın şehadetini konu almış ve yine hatırlarsanız halk stadyuma sığmamıştı.” dedi.

Geçen yıl ise “Hubeyp Bin Adiyy ve Zeyd Bin Desinne’nin müşrikleri hayrete düşüren kahramanlıklarını konu aldıklarını hatırlatan Dalgın, “Elhemdulillah Beşyol Meydanı tıklım tıklım olmuştu. Bu sene inşallah aynı coşku ve heyecanla 8 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Hz Ömer Camii aşağısı Altaylı Parkı’nda yapılacak olan etkinlikte Abdullah İbni Mesud(r.a)’nın Kâbe’de Mekke’nin ileri gelenlerine karşı ilk kez Kur’an-ı Kerimin okuyuşunu konu alan bir tiyatro gösterisi olacak.” şeklinde konuştu.

“Tiyatrolarla Halkımıza Asrı-Saadet İklimini Solutmak İstiyoruz”

Bu tiyatrolarla halkı Asrı-Saadet iklimine taşımayı ve Peygamber (sav) ‘in sahabelerinin örnek hayatlarını günümüze taşımayı hedeflediklerini belirten Dalgın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler bu tiyatrolarla halkımıza bir nebze de olsa Asrı-Saadet iklimini solutmak ve burada peygamber sevdasını tanıtmak, ashabın Peygamber Efendimize olan muhabbetini, düşkünlüğünü canlı bir şekilde gözler önüne sermek istedik. Bu yıl ise Abdullah ibni Mesud’un Kur’an aşkını ve Resullullah’ın isteği olan müşriklere Kur’anın açıktan okunmasını ve Abdullah İbni Mesud cesaretini konu alacağız. Çünkü insanlar duyduklarını bazen unutabiliyor, ancak gözüyle görüp şahid olduğu olayları unutamıyor. Çünkü tiyatrolar hem görsel ve hem işitsel olması hasebiyle daha etkili oluyor” ifadelerini kullandı.

Rahmet Tiyatro Grubu Yönetmeni Dalgın sözlerine şöyle devam etti. ” Bu sene Kâbe’de müşriklerin ileri gelenlerinden oluşan Ebu Cehil, Utbe Bin Rabia, Ebu Leheb, Umeyye bin Halef gibi Mekke’nin ileri gelen müşrikleri ile Abdullah ibni Mesud, arkadaşları ve kölelerden ulaşan 10 kişilik bir kadromuz olacak.” dedi.

(Murat Dalgın-İLKHA)

Haberfx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.