Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1 Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından 2006 yılından beri yürütülen “Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi”nin tiyatro dünyasına armağanı olan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1”, Murat Daltaban, Zeynep Aksoy, Akasya Funda Eryiğit, Bernard Garnier, Dr. Selen Korad Birkiye, Emmanuel Daumas gibi yerli ve yabancı ünlü isimlerin dahil olduğu çok konuşulacak festivalle 28–29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nin SAHNE’sinde seyirciyle buluşuyor.

Yeni Metin Yeni Tiyatro; genç yazarların Oyun okumaları, söyleşiler ve Oyunlarından oluşan, “felaket” temalı 4 aylık atölye çalışmalarının ürünü “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1″de yerli ve yabancı birçok ünlü ismi konuk ediyor.

“Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1” in Oyun okumalarının yönetmenliği için Jale Karabekir, Sibel Arslan Yeşilay, Kemal Başar, Görkem Şarkan konuk olurken, okumaları yapacak olan misafir Oyuncular ise; Defne Halman, Deniz Elmas, Rukiye Yenigül, Evren Erler, Gökhan Bozkurt, Merve Engin, Serkan Altıntaş, Reha Özcan, Evrim Şahintürk, Esme Madra, Funda Eryiğit, Ulaş Tuna Astepe.

Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibince seçilen “Tren”, “Koyu”, “Dört Bacaklı Şey”e Defne Şener Günay, Ayhan Aktaş, Başak Doğan, Duygu Dalyanoğlu, Nezih Cihan Aksoy, Ceren Demirel ve Ercüment Acar’ın Oyunculuk yaptığı kısa Oyunların yönetmenliğini Emrah Eren, Metin Göksel ve ünlü Fransız Yönetmen Emmanuel Daumas üstleniyor.

Söyleşi programıyla deva eden festivalde “Felaket ve Temsili” hakkında konuşma yapacak isimler arasında; Doç. Dr. Beliz Güçbilmez, Murat Daltaban, yazar Süreyya Evren, gazeteci yazar Zeynep Aksoy bulunurken, “Avrupa’da Çağdaş Oyun Yazımı” konulu söyleşinin misafir konuşmacıları ise Oyuncu Bernard Garnier, çevirmen Laurent Muhleisen, dramaturg Dr. Selen Korad Birkiye.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından düzenlenen “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1”; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri’>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunun yanı sıra, Açık Toplum Enstitüsü, Fransız Kültür Merkezi ve Cervantas Enstitüsü’nün destekleri ile 28–29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nin SAHNE’sinde seyirciyle buluşuyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.