Yılın Tiyatro Oyunu Anadolu Turnesinde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Genco Erkal; Bertolt Brecht’e ait şiir, şarkı ve öykülerinden uyarlayıp, Tülay Günal’la birlikte rol aldığı Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından “Yılın Tiyatro Oyunu Ödül”lü “Ben Bertolt Brecht” ile Anadolu turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Usta oyuncu Genco Erkal’ın; insanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran Brecht’i sahneye davet ederek “Şimdi Brecht zamanı!” demesi Erkal’a ödül getirdi. Yazarın, şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı Tülay Günal’la birlikte rol aldığı yeni oyunu “Ben Bertolt Brecht” adlı müzikli kabare; Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından “Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü”ne layık görüldü.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından yapılan açıklamada; “43 yıldır perde açan Dostlar Tiyatrosu’nun ilkelerinden ve tiyatro anlayışından taviz vermeden politik tiyatro yapmayı sürdürmesine dikkat çekilirken, ödülün gerekçesi olarak oyunun başarılı müzik, koreografi, oyunculuk ve sahnelenişindeki yorum gösterildi. Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyunun günümüz dünyası ve Türkiye’si ile özdeşleşmesi de bu gerekçelere örnek olarak gösterildi.” cümleleri yer alıyor.

Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran ödüllü oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel, Sernaz Demirel’in üstlendiği oyunda ki  Brecht’e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu çevirirken,  şarkı sözlerini Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi. Piyanist Yiğit Özatalayın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan’ın müzikleri imza atıyor. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal’a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

Genco Erkal’ın, Tülay Günal’la birlikte rol aldığı “Ben Bertolt Brecht” oyunu ile Anadolu turnesine çıkan ekip; 6, 7, 8 Nisan 2012, tarihlerinde Devlet Tiyatrosu Ankara Şinasi Sahnesi’nde, 11, 12 Nisan 2012, tarihlerinde Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Adana Devlet Tiyatrosu’nda, 13 Nisan 2012, tarihinde Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde, 15 Nisan 2012,tarihinde Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nda, 16 Nisan 2012, tarihinde Mersin Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyirci karşısına çıkıyor. Bir günlüğüne Antalya yolcusu da olan ekip, 21 Nisan 2012, tarihinde de Antalya Cornelia Diamond Onkoloji Kongresi kapsamında sahneye çıkmasının ardından rotasını tekrar İstanbul’a çeviriyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.