Yılın Tiyatro Oyunu İstanbul’da!..

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Usta oyuncu Genco Erkal’ın, insanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran Brecht’i sahneye davet ederek “Şimdi Brecht zamanı!” demesi Erkal’a ödül getirdi.

Yazarın, şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı Tülay Günal’la birlikte rol aldığı yeni oyunu “Ben Bertolt Brecht” adlı müzikli kabare, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından “2011-2012 Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü”ne layık görüldü.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, “43 yıldır perde açan Dostlar Tiyatrosu’nun ilkelerinden ve tiyatro anlayışından taviz vermeden politik tiyatro yapmayı sürdürmesine dikkat çekilirken, ödülün gerekçesi olarak oyunun başarılı müzik, koreografi, oyunculuk ve sahnelenişindeki yorum gösterildi. Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyunun günümüz dünyası ve Türkiye’si ile özdeşleşmesi de bu gerekçelere örnek olarak gösterildi” cümleleri yer alıyor.

Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran ödüllü oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor.

Koreografisini Tan Temel, Sernaz Demirel’in üstlendiği oyundaki Brecht’e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu, şarkı sözlerini ise Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi.

Piyanist Yiğit Özatalay’ın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan’ın müzikleri imza atıyor. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal’a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

Genco Erkal’ın, Tülay Günal’la birlikte rol aldığı “Ben Bertolt Brecht” adlı müzikli kabare, 18 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 19-20 Nisan 2012 tarihlerinde ise saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.dostlartiyatrosu.com

cnntürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.