Yönetmelik İmzalandı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Şehir Tiyatroları’nda geçen haftadan beridir süren yönetmelik krizi doruk noktasına ulaştı. Yönetimi tiyatroculardan alıp bürokratlara veren yönetmelik imzalandı. Haberi aktarıyoruz.]

İsyan Ettiren Yönetmeliği Başkanvekili İmzaladı

Şehir Tiyatroları’nda repertuar belirleme yetkisini bürokratlara veren ve sanatçıların tepkisini çeken yönetmeliğin önceki gün İstanbul Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından imzalanıp yürürlüğe girdiği anlaşıldı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın değiştirilen yönetmeliği, sanatçıların Başkan Kadir Topbaş’a ‘İmzalama’ çağrısında bulunduğu saatlerde Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından önceki gün imzalandığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen hafta kabul edilen Şehir Tiyatroları’nın yeni yönetmeliğine sanatçılar sert tepki göstermişti. İsyan ettiren yönetmelik, Topbaş’ın yerine, iki gün (Pazartesi ve Salı) vekalet verdiği Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından imzalanıp Valiliğe gönderildi.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, sanat konusunun çok hassas bir konu olduğunu, son yaşanan gelişmeler noktasında ortada bilgi kirliliği olduğunu belirtti. Alkaya, ‘Meclis kararının imzalanıp imzalanmaması konusunda net bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Biz de, yeni yönetmeliğin neden olamayacağını anlatmaya çalışıyoruz’ dedi. Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan da, resmi olarak yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesini ve kararın bize ulaşmasını bekliyoruz’ dedi.

MECLİS TARAF DEĞİL

Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Ergun Turan ise, 1981 yılında hazırlanan yönetmeliğin 2007 ve 2010’da İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin talebi üzerine değiştiğini belirterek, ‘Meclis bu konunun tarafı değildir. Meclis sadece yönetmelik değişikliğini görüşmüş ve kabul etmiştir. Sanata herhangi bir müdahale söz konusu değildir’ diye konuştu.

Kamudan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.