16. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri”, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu Korhan Abay’ın yaptığı törende bir konuşma yapan Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Türkiye’nin kültür-sanat hayatını desteklemek ve geliştirmek adına bir çok çalışmada bulunduklarını kaydetti.

Sanatın farklı alanlarına verdikleri destek neticesinde “bir kültür ve sanat bankası” olarak anıldıklarını ifade eden Açıkalın, şöyle konuştu:

“Bu yıl sizlerin de katkısı ile Afife Tiyatro ödüllerinin16. kez düzenliyoruz. Her şeyin büyük bir hızla tüketildiği ve eskidiği çağda, 16 yıl aslında çok uzun bir zaman. 16 yılda Afife Tiyatro Ödülleri her geçen sene saygınlığını biraz daha da attırarak gelişti, büyüdü. Bunda şüphesiz büyük bir hassasiyetle koruduğumuz kurumsal yapımız da çok önemli rol oynadı.”

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa ise yeni bir mekanda, büyük bir hevesle yeni bir 15 yıla başladıklarını belirterek, her yıl daha fazla sayıda kişinin destek olduğu bu sürece katkıda bulunduklarını ifade etti.

“Biz bunu sanatseverler tarafından ‘Afife Tiyatro Ödülleri’ne olan ilginin ve teveccühün somut bir göstergesi olarak memnuniyetle karşılıyoruz” diyen Başağa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Heyecanımızı sürekli kılmak için bazı alışkanlıkları ve bakış açılarımızı değiştirmek, kendimizi yenilemek kaçınılmaz. 75 kişilik salon sınırlaması bizim üzerinde çalıştığımız bir konu. Önümüzdeki sezon bu alanda yeni bir uygulamaya başlayacağız. Amacımız bu ödüllerin uygar bir uygulama anlayışıyla daha uzun yıllar, Türk tiyatrosuna hizmet vermesini sağlamaktır.”

Tiyatro Oyuncusu Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen de, yaptığı konuşmada, “Malum konuyla ilgili bir çok televizyonda bugün açıklamalar yaptım ama en anlamlı sözle, Atatürk’ün şu sözleriyle cevap vermek isterim eleştirilere, ‘Efendiler, hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız” diye konuştu.

Ödül töreni

Daha sonra ödüllerin verilmesine geçilen gecede, “Yılın en başarılı prodüksiyonu” ödülünün sahibi “Süpernova” adlı Oyunla DOT Prodüksiyon, yılın en başarılı yönetmeni ise “Yanık” adlı Oyunla Cem Emüler oldu.

Törende, “yılın en başarılı kadın Oyuncusu” ödülünü “Önce bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”Oyunuyla Esra Bezen Bilgin kazanırken, “yılın en başarılı erkek Oyuncusu” ödülünü “Ateşli Sabır”Oyunundaki rolüyle Mert Turak aldı.

“Yılın en başarılı komedi-müzikal yardımcı kadın Oyuncu” ödülünü, “Şark Dişçisi” ile Sevinç Erbulak, “yılın en başarılı komedi- müzikal yardımcı erkek Oyuncu” ödülünü aynı Oyunla Selçuk Borak alırken, “yılın en başarılı yardımcı kadın Oyuncu” ödülünü “Kargaşa” adlı Oyunla Nergis Çorakçı, “yılın en başarılı yardımcı erkek Oyuncu” ödülünü “Antigone” Oyunuyla Ali Sürmeli kazandı.

“Yılın en başarılı komedi-müzikal kadın Oyuncusu” ödülünü “Ben Bertolt Brecht” Oyunuyla Tülay Günal’ın, “yılın en başarılı komedi-müzikal erkek Oyuncusu” ödülünü “Şark Dişçisi” Oyunuyla Çağlar Çorumlu’nun aldığı törende, “yılın en başarılı ışık tasarımcısı” ödülünü Abdul Mounem Amayri, “Kargaşa” Oyunuyla aldı.

Törende, “en başarılı sahne tasarımcısı” ödülü “Don Kişot”, “Ateşli Sabır” ve “Ölümüne” Oyunlarıyla Barış Dinçel’e verilirken, “yılın en başarılı sahne müziği” ödülünü “Külhanbeyi Müzikali” ile Can Atilla kazandı.

“Yılın en başarılı giysi tasarımcısı” ödülünü Şark Dişcisi Oyunu ile Tomris Kuzu, “yılın en başarılı genç kuşak sanatçısı” ödülünü ise “Sidikli Kasabası Müzikali” ile Nebi Birgi aldı.

Geceye, sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.