24 Saatte Yepyeni Bir Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mekan Artı, 24saat projesi kapsamında her hafta bir sanatçıyı konuk ediyor. 24 saat içinde bir proje ortaya çıkaracak ilk isim Cem Uslu.

Mekan Artı’nın ‘24saat’ projesi bu akşam başlıyor. Çokseslilik ve üretim adına bir deneme alanı oluşturacak proje ile alanında bilinen tek bir sanatçı, 24 saatlik bir süre zarfında misafir ediliyor, Mekan Artı izleyicisi tarafından belirlenen bir konu çerçevesinde yeni bir iş üretiyor. Mayıs ayının her Pazar akşamı davet edilecek sanatçı, kendi istekleri, yönergeleri ve anlayışı doğrultusunda, daha önce hiç tanımadığı oyuncularla birlikte pazartesi akşamı saat 20.30’da hazır olması gereken yepyeni bir iş oluşturuyor. Hemen belirtelim, sanatçı, sıfırdan oluşturacağı projesinde dilediğini üretmekte ve göstermekte serbest. İşin tek üzücü tarafı ise şu: Ortaya çıkacak iş, tek bir gösterim ve tek bir mekân ile sınırlı kalacak.

Projenin nasıl doğduğundan bahsetmek gerekirse, çıkış noktası, deneysel çalışmalar üzerine yoğunlaşarak Mekan Artı’yı bir deneme alanına dönüştürme amacı. Mekan Artı Genel Koordinatöru Ufuk Tan Altunkaya, son dönemlerde özellikle alternatif işlere de ilginin artmasıyla, alanında bilinen genç ve alternatif işlere gönül vermiş yönetmenlerle bir çalışma gerçekleştirmek istediklerini söylüyor ve ekliyor: “Çok sesliliğin ne gibi sonuçlar vereceği, kısıtlı zaman, alan ve temelin ne şekilde biçimlenebileceği ve neler ortaya çıkaracağı konusunda bir merak uyandı içimizde. Bu çerçevede 24 saatlik bir süre zarfında ne yapılabilir sorusu çıktı”.

‘Seyircilerin belirleyeceği konularla yönetmenler neler yapabilecekler?’, ‘Hiç tanımadıkları oyuncular üretimi kısıtlar mı, yoksa geliştirir mi?’, ‘Seyircinin hızlı üretime tepkisi ne olur?’, ‘Üretim zaman gerektirir mi?’ gibi sorular ise 24saat projesinin en merak edilen kısımları. Proje kapsamında bu akşam 20.30’da Mekan Artı’da projesini sunacak ilk konuk ise EKİP Tiyatrosu’ndan Cem Uslu…

24saat projesinde, Cem Uslu’nun ardından 14 Mayıs’ta sıfırnoktaiki’den Eyüp Emre Uçaray, 21 Mayıs’ta YanEtki’de Serkan Üstüner ve 28 Mayıs’ta ise Destar-Theater’dan Mirza Metin yer alacak… Mekan Artı, Üftade sok No:31/A Harbiye’de.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.