4. Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali İptali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Mimesis iletişim e-postasına Sevgi Sekmen tarafından gönderilen bilgilendirme mailinde bu yıl Erzurum’da yapılması planlanan çocuk ve gençlik tiyatrosu festivalinin iptaline ilişkin açıklamayı yayınlıyoruz.

4. Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali  İptali Hakkında

Erzurum Valiliği, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 4. Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali bu yıl, Gençlik Haftasında 15 Mayıs–31 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecekti.

Bu Yıl 4. Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali programında yurtdışından 2 yurtiçinden 6 tiyatro topluluğu seyirciyle ilk kez buluşarak 9 oyunun yer alması planlanması düşünülmekteydi.

Erzurum’un 2011 Üniversitelerarası Kış Spor Oyunlarına Ev sahipliği yapmış olması Erzurum Festivallerinin kenti her zamankinden de geniş bir şekilde kucaklamayı amaçlıyordu. Festival “Türkiye’de kurumsal vatandaşlık kültürünün yerleşmesi sürecinde öncülük ediyor, çaba sarf ediyor, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında yıllardır katkı sağlamaktaydı. Bu bağlamda, ülkemizin kültürel yaşamının en temel yapı taşlarından biri saydığımız 4.Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatroları  Festivali’nin iptal edilmesi üzüntü vericidir.

Her yılda bir Erzurum sahnelerine yeni bir heyecan sunan festivalin hem uluslararası niteliğini hem de Türkiye’nin tiyatro yaşamındaki rolünü sürdürmesi bizim için büyük önem taşımaktaydı. Toplumun kendisine bambaşka bir gözle bakmasını, içinde yaşadığı hayatı farklı yönleriyle görmesini sağlayan tiyatronun, farklı sanat alanlarına dokunarak ortaya çıkardığı yeni keşifler, yeni biçimler ve yeni yorumları desteklemekten mutluluk duyuyordu.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tiyatrolar hakkındaki yorumlarından sonra bu festival iptal edilmiş ve bizim çabalarımız ve kendi bütçemizle oynadığımız tiyatro oyunlarının güzide şehrimiz Erzurum da oynanmasına engel çıkarılmıştır. Erzurum Spor İl müdürlüğünün bu kararı bizi üzdüğü kadar Erzurum seyircisini ve bu festivalin yapı taşlarında olan kişilerde üzmüştür.

Saygılarımızla

Sevgi SEKMEN

Tiyatro Oyuncusu

Paylaş.

Yanıtla