“Taksim Taksim” Garajistanbul’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Taksim Taksim” 10 Mayısta Garajistanbul’da seyirciyle buluşuyor…

“Tarihin tozlu sayfaları, dans ile aralanıyor.”

Unutulmuş ve yok olmuş Osmanlı saray danslarını, yeniden yorumlayarak günümüze kazandıran sanatçı Berrak Yedek, uzun yıllardan beri sürdürmekte olduğu “Türk” dansı projelerinin üçüncüsü olan “Taksim Taksim”i sanatseverlerle buluşturuyor.

Osmanlı saray çengilerinin danslarının yeniden canlandırıldığı “Taksim Taksim” projesi, dans performansının sergilendiği bir gösteri olmasının yanı sıra, Klasik Türk müziği eserlerinin de yer aldığı bir proje. ”Taksim Taksim” projesinde dansçı Berrak Yedek’e neyzen Salih Bilgin ve Burak Yedek, tanburi Murat Aydemir, perküsyonist Türker Çolak ve arpçı Zeynep Öykü eşlik ediyor. Gösteride 16. ve 20. yüzyılları arasında bestelenmiş, bilinen Klasik Türk müziği eserlerinin yanı sıra, bugüne kadar çok sık duyulmamış olan besteler de çalınıyor. Son yıllarda daha çok “Türk” dansı ve Klasik Türk müziği üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Berrak Yedek, bu çalışmalarının sonucu olarak ”Taksim Müşterek” ve “Mahrem” adlı gösterileri yarattı. “Taksim Taksim” projesi de bu çalışmalarının üçüncü yapımıdır.

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa ülkelerinde çeşitli festivaller ve sanat platformlarında da gösteriler yapan Berrak Yedek, “Taksim Taksim” projesini “Amacım bugünün çağdaş bir dansçısı olarak gönlümü ve algılarımı, geçmişin sesine ve imgelerine açarak, Osmanlı saray lezzetini taşıyan danslar yaratmaktı.” şeklinde yorumluyor.

Bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış Osmanlı saray danslarının yorumlandığı bu çok özel gösteri, 10 Mayıs’ta garajistanbul’da izleyicileriyle buluşuyor.

Berrak Yedek 1974’te Istanbul’da doğdu. Dans eğitimini Türkiye, Almanya, Suudi Arabistan, İngiltere ve Rusya’da tamamladıktan sonra, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. Profesyonel hayatını dansçı, oyuncu ve tercüman olarak Türkiye, İngiltere ve Fransa’da sürdürdü. 2005 ve 2010 yılları arasında Prag Duncan Centre Konservatuarı’nda dans hocalığı yaptı. 2007’de Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı’nın kuruluşunda görev aldı ve o zamandan beri aynı bölümde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Berrak Yedek : Dans ve Kareografi
Salih Bilgin : Ney
Murat Aydemir : Tanbur
Zeynep Öykü : Arp
Burak Yedek : 2.Ney
Türker Çolak : Perküsyon
Düzenlemeler : Murat Aydemir
Işık Tasarım: Jan Komarek
Kostüm Tasarım : Christopher Vinz
Kostüm Yapımı: Jana Doubnerova

Tarih: 10.05.2012
Saat: 21:30

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.