7 Aktivist Kadının Hikayesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi aktivist kadının hikayesini Türkiye’den yedi önemli isim okuyor…

18. Tiyatro Festivali kapsamında, İsveç Başkonsolosluğu ve Riksteatern işbiriliğiyle gerçekleştirilecek ve dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi kadın aktivistle kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleyle ilgili yapılan röportajlara dayanan belgesel okuma tiyatrosu “Yedi”, Türkiye’den yedi önemli isim tarafından okunacak. “Yedi”, 16 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Festival kapsamında metinlerin okumaları, oyuncu Ayça Damgacı, gazeteci Can Dündar, oyuncu Derya Alabora, sinema ve tiyatro sanatçısı Meral Çetinkaya ile Zeliha Berksoy, gazeteci Mehveş Evin ve oyuncu Esra Dermancıoğlu tarafından yapılacak.

Afganistan’dan Guatemala’ya, Rusya’dan Nijerya’ya, dünyanın farklı ülkelerinde kadın hakları için mücadele veren yedi kadınla 2007 yılında ödül sahibi yedi oyun yazarının yaptığı röportajlara dayanan “Yedi”, bu isimlerin kendi toplumlarında kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleleri ve toplumsal alanda yarattıkları değişimi anlatıyor.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Selda Tarih:

    Merhaba;
    Biz TMMOB bağlı İzmir TMMOB İKK Kadın çalışma grubu üyeleriyiz ve 2008 tarihinden bu yana Mühendis,Mimar ve Şehir Plancısı kadınlar olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz, 8 mart tarihinde de her yıl gelenekselleşmiş etkinliklerimiz olmaktadır, kendi grubumuz içerisinde de bir okuma tiayarosu oluşturmuş bulunmakatyız, bu Seven oyununu hem duyduk hemde çok ilgimizi çekti fakat bunun kitabına bir türlü ulaşamadık bu kitaba ulaşabilmek için ben şahsi araştırmalarımda sizin sitenizi de ziyaret etmiş oldum bu knouda bize yardımcı olma imkanınız olabilir mi .

    İyi çalışmalar

    Selda Ünver
    Makina Mühendisi

Yanıtla