7. Eskişehir Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

7. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 21-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Yedi yıldır düzenli olarak sürdürülen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali bu yıl da, her yıl olduğu gibi dolu dolu ve oldukça renkli bir programa sahip. Türkiye’den katılacak farklı tiyatroların yanı sıra, İspanya, İtalya, Polonya, İsviçre, Moldova ve KKTC’den katılacak yabancı topluluklar eşliğinde gerçekleştirilecek olan festival, 6 gün boyunca birçok oyun ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Festivalin bilet satışları başlamıştır, tiyatro severler Şehir tiyatrolarının gişelerinden ve Mybilet internet sitesinden festival biletlerine ulaşabilirler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Küçük Kara Balık” adlı çocuk oyununu ve “Bekleyiş” adlı hareket ve ritim tiyatrosu çalışmasını sahneleneceği festivale, Ankara Devlet Tiyatrosu “Kel Oğlan Keleş Oğlan” adlı çocuk oyunuyla, Anatole sokak Oyuncuları “Ben- Sen- O- Biz- Siz- Onlar” adlı sokak tiyatrosu gösterisi ile, İspanya Mauranga Tiyatrosu “İpte” adlı sokak gösterisi ile, İtalya Tiyatro Mu “Vagor ile Bellavita” adlı çocuk oyunuyla, Polonya Tiyatro Atofri “Kağıt Bay Satie” adlı çocuk oyunuyla, İstanbul Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu “Kabare” adlı çocuk oyunuyla, İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu “Kunos Yolda” adlı çocuk oyunuyla, İstabulimpro “Ne Ala Temaşa” adlı doğaçlama oyunu ile, Moldova İzvoraşul Kukla Tiyatrosu “Prenses Benek” adlı çocuk oyunuyla, KKTC Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “İki Bavul Dolusu” adlı çocuk oyunuyla, Ankara Tiyatro Tempo “Bavuldaki Hayatlar” adlı gençlik oyunu ile, İstanbul Tiyatro Bereze “Çok Soğuk” adlı çocuk oyunuyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “ Üç Kafadar Hırsız” adlı oyunu ile katılacaklar. 33 farklı gösterimin yanı sıra “Oyuncak Yapımı” “Kukla Tiyatrosu” ve “Doğaçlama” Atölye çalışmalarının yanı sıra “Cem-i Cümle Hayat Üzerine Bir Perde” adlı yetişkinler için tiyatro şarkılarından oluşan bir dinletinin de gerçekleştirileceği festival, çocuk tiyatrosu konusunda yetkin gözlemci ve katılımcılar eşliğinde 21 Mayıs Pazartesi günü açık hava da düzenlenecek olan Açılış Karnavalı ile başlayacak ve 26 Mayıs Pazar gecesine kadar farklı gösterim ve etkinliklerle sürdürülecek.

Eskisehir Şehir Tiyatrosu

Paylaş.

Yanıtla