7.Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali 04 -10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde bu sene 10 yabancı ve 10 yerli tiyatro grubu sahne alacak.

Bir ilin gelişmişlik ölçütleri arasında, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ; “Bu faaliyetler, hem insanlarımızın günlük yaşantıları içerisinde ihtiyaç duydukları sosyal ihtiyaçlarını gidermekte, hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bu nedenle ilimizdeki kültürel sanatsal faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Ordu Belediyesi ve TOBAV ile düzenleyeceğimiz “Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali” bu etkinliklerden bir tanesidir. Bu festival, köklü bir tiyatro kültürüne sahip olan ilimizde, tiyatroya olan ilginin ve sevginin artmasına neden olmaktadır. Geleneksel hale gelen festivalimiz, bilindiği gibi ülkeler arasında kültür alışverişinin sağlanmasının yanı sıra, kentimizin turizm alanında gelişmesine de katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Ordu kenti; kültürel alt yapısıyla, geçmiş tarihi özellikleriyle ve coğrafyasının eşsiz güzellikleriyle kentimize gelen tüm yerli ve yabancı turistler için hizmet verebilecek yapıdadır. Bu özelliklerin tanınması ve tanıtılması amacına dolaylı olarak hizmet eden festival, kent turizmine önemli değer katan bir etkinlik olarak görülmektedir” dedi.

Çocuklar tiyatroya doyacak

Ordulu çocukların tiyatroya doyacağını belirten Karadağ; “Her yıl olduğu gibi; sahip çıktığınız ve önemsediğiniz festivalimizin 8.ni 4 -10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Festivalimize bu sene 10 yabancı ve 10 yerli tiyatro grupları katılacaktır. Tüm çocuklarımızın ve halkımızın ilgiyle izleyeceği festivalimizde hep birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

8.ORDU ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ YERLİ GRUPLAR

GRUBUN ADI

1          ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BEL.TİYATROSU

2          GİRESUN BEL.ŞEHİR TİYATROSU

3          KONYA DEVLET TİYATROSU

4          İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

5          MENEMEN BELEDİYE TİYATROSU

6          ANKARA SOKAK SANATLARI ATÖLYESİ

7          TOKAT   HAYALİ KEMAL ATANGÜR KARAGÖZ

8          ANT. BÜYÜKŞEHİR BEL.TİYATROSU.

9          İST.DEV.OPERA VE BAL. MODERN DANS TOP.

10        ORDU BELEDİYESİ KARADENİZ TİYATROSU

8.ORDU ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ YABANCI GRUPLAR

1          BULGARİSTAN THEATRE GRUOP TEMP

2          ÇİN NANNING YUE OPERA TROUPE

3          NEPAL NEPAL   IATA

4          HİNDİSTAN  DHYAAS PUNE

5          MACARİSTAN  KOKLER

6          RUSYA THEATRE KUKLY

7          SIRBİSTAN PATOS

8          POLONYA IMAGINATION STAGE

9          İSVEÇ  MUSIKTEATER 89

10        İRAN KOTAL

Ordu Olay

Paylaş.

Yanıtla