Akbank Çocuk Tiyatrosu’ndan Shrek Müzikali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. Yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor! Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. yılını kutlarken, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini Türk izleyiciler ile buluşturuyor. Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, 19 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da perdelerini açıyor. İstanbul’un ardından Anadolu turnesine çıkacak olan Shrek müzikalininin ilk durağı ise Van olacak. Van’daki 2 oyunun sonrasında Gaziantep ile devam edecek olan turne Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa’daki çocuklarla buluşuyor olacak.

David Lindsay-Abaire’in yazdığı, Jeanine Tesori’nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe’ye çevrildi. Müzikal’in yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Bob Broad, dekor tasarımını Barış Dinçer, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor. 15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı 2 bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

Konu

Kendine ait olan bataklığında tek başına yaşayan dev Shrek, bir sabah bütün masal kahramanlarının istilasına uğrar. Hepsi kötü kalpli Farquaad tarafından şehirden sürülmüşlerdir. Shrek’in tekrar bataklığına kavuşabilmesi için Prenses Fiona’yı kurtarması gerektiği koşulu konur. Shrek’e bu yolculuğunda ilk başta çok anlaşamadığı ama zamanla en iyi arkadaşı olan Eşek de katılır. Acaba Shrek ve “Peri Masalı Kahramanları” amaçlarına ulaşabilecek midir ? Shrek, Prenses Fiona’nın da aslında kendisi gibi bir dev olduğunu öğrenecek midir?

Akbank Sanat

Paylaş.

Yanıtla