Ankara DT Müdavimleri, Özelleştirmeyi Protesto Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Devlet Tiyatroları müdavimleri, tiyatroların özelleştirilmesini protesto etti. Son günlerde yapılan açıklamaların kendilerini üzdüğünü dile getiren müdavimler, tiyatroların kapanmasının tiyatro severlerin bir çok şeyden mahkum olması anlamına geldiğini söyledi.

Ankara Devlet Tiyatroları müdavimleri, Ankara Küçük Tiyatro Salonu önünde basın açıklaması düzenledi. Tiyatroların özelleştirilmesini protesto eden Müdavimler, siyasiler tarafından son günlerde yapılan açıklamaların kendilerini üzdüklerini kaydetti.

Tiyatroların kapatılmasının tiyatro sevenleri çok şeyden mahkum edeceğini öne süren müdavimler; “Ankara Devlet Tiyatrosu sezonun son temsillerini sergilemişken hepimizin yüreğinde aynı kaygı var. Dileriz bu temsiller sezonun son temsili olarak kalır ve Devlet Tiyatroları 1 Ekim’den itibaren yeniden perdelerini açar.” şeklinde açıklama yaparak tiyatro sanatçılarının kaygılarını dile getirdi.

Eylem yapan tiyatro sanatçılarına CHP’li ve BDP’li milletvekillerinden de destek geldi. Eylemciler ilk önce Küçük Tiyatro Salonu’nda gösteri yapan tiyatro sanatçılarının gösterilerini bitirmesinin ardından sanatçılara karanfil attı.

Salonun tamamı sanatçıları ayakta alkışlarken Devlet Tiyatroları müdavimleri slogan attı. Daha sonra grup dışarıda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından grup Küçük Tiyatro önünde insan zinciri oluşturdu.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.