Basit Bir Ev Kazası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Komedi-2 Perde)

Eğer kocanız kapıdan onbeş yıldır hep aynı şekilde girip, hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını onbeş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa, hele bir de evliliğinizi “Eh! artık zamanıdır…” diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan ve sebil ( ! ) olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz.

Aslında Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik.

Doğal olarak, aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi, yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Onun kendini aşma serüveni aslında yaşadığımız toplumun kendini aşma serüveninden de çok da farklı değil.

Bu nedenle Songül, hayatına bizim için komik bir pencere açarken, aşk romanında, genç ve güzel kadın, kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp İspanya’dan Merzifon’a uzanan çileli dans hayatını düşündü. Hayal ettiklerini hatırladı ve kendi kendine dedi ki. “Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor.” demeyi de ihmal etmiyor.

Yazan – Yöneten: Murat İpek

Dekor – Kostüm: Barış Dinçel

Müzik: Çiğdem Erken

Oynayan:

Günay Karacaoğlu

Oyun gün ve saati:

14 Mayıs 2012 Pazartesi 20.30

Bilet fiyatları: Tam bilet 30TL, Öğrenci bileti: 20TL

(2 Perde; 100′)

Online bilet almak için;

http://ebilet.oyunatolyesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.