Benzersiz Koreografiler Festival Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +
18. İstanbul Tiyatro Festivali birbirinden uzun süre hafızalardan silinmeyecek oyunların yanı sıra heyecan verici dans performanslarına da ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında sahnelenecek Tales In No Language, Lokum, Kupa Kızı ve sOYUN için biletler Biletix ve İKSV’de…

TALES IN NO LANGUAGE
2005’ten bu yana koreografi ve performans projelerini yurtiçinde ve yurtdışında sergileyerek başarıya kavuşan Aslı Bostancı görünmezlikten ilham alarak kurgulanmaya başlayan bir beden, ses, obje enstalasyon ve koreografi projesi olan Tales in No Language ile festivalde yerini alıyor. Konsept ve koreografisi Bostancı’ya ait olan performans, kaybolmak, yok olmak, silinmek gibi imgelerin oluşturduğu bir dizi veriden yola çıkarak isimlerinin aynı ama seslerinin farklı olduğu “kromatik” hikâyeler üzerine kurulu.
Üsküdar Tekel Sahnesi
24 Mayıs Perşembe, 18:30
Biletler: 30 TL / Öğrenci: 20 TL
LOKUM
Tüm kadınlar dinlerinden, dillerinden ve ırklarından bağımsız olarak bedenleriyle sosyal ortamda kabul görmekle ilgili travmalar yaşıyorlar. Ermeni kadınlar ise genellikle sofralarının zenginliğinden dolayı etli butlu olmalarının yanı sıra tarihte yaşadıkları acıları da yemeğe katıp yedikleri için şişiyorlar. Bu çalışma 36 beden olmaya çalışan bir Ermeni kadının yemeğe kattıkları yüzünden bir türlü istediği ölçülere erişememesi üzerine ironik bir araştırma.
Üsküdar Stüdyo Sahnesi
24 Mayıs Perşembe, 20:30
25 Mayıs Cuma, 18:30
Biletler: 30 TL / Öğrenci: 20 TL
KUPA KIZI
MSGSÜ Modern Dans Anasanat Dalı’ndan mezun olduktan sonra, yurtdışında, özellikle Budapeşte’de çeşitli dans topluluklarıyla ve koreograflarla çalışan İlkay Türkoğlu, Kupa Kızı adlı koreografisiyle festivalde yerini alıyor. Sanatçı, koreografisini şöyle anlatıyor: “Zihinlerinde oluşan imgelerin gücüne ve imgelerin bedenlerinde yarattığı çağrışımların onları yolculuğa çıkarmasına izin verdiler. Yanıp küllere dönüşen Anka kuşunun kendi külleri içinden tekrar doğması gibi süreç onları önce yok ederken, yepyeni bir “ben’ olarak tekrar tekrar yarattı. Belki duydukları acı doğuran ananın değil, ölüp küllere dönüşen ve oradan yeniden beden bulmaya çalışan insanın sancısıydı.”
Salon İKSV
25 Mayıs Cuma, 18:30
26 Mayıs Cumartesi, 18:30 ve 20.30
Biletler: 25 TL / Öğrenci: 15 TL
sOYUN
2004?ten bu yana Saat Kaç?, Kağıt Gemi, Onlar, Sus-Dur-Kaç, Parantez, Dis.KO gibi çalışmalarıyla seyirciyle buluşan noland şimdi de sOYUN isimli çalışmasıyla merak uyandırıyor. Parantez projesinde tüm kırılganlığıyla “ya içim görünürse” diyen Esra Yurttut, bu kez de “Soyun! bu bir oyun” diyor. Müzisyen ve dansçılardan oluşan ekip sıradanlığın doğallığı ve samimiyetin gerçekliği üzerinden naif bir anlatım diliyle keyifli bir hikâye sunuyor.
Üsküdar Tekel Sahnesi
29 Mayıs Salı, 20:30
30 Mayıs Çarşamba, 18:30
Paylaş.

Yanıtla