‘Biz Kıyıda Köşede Sürten Alkolikler Değiliz!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Levent Üzümcü ve Engin Alkan tiyatrocuların özelleştirme kararına nasıl baktığını anlatırken Üzümcü’den sert bir tepki geldi…

Tiyatro dünyası ve hükümet arasındaki gerilim tırmanarak sürerken oyunculardan gelen tepkiler de artarak sürüyor. SKY Turk 360 ekranlarında konuşan ünlü oyuncular Levent Üzümcü ve Engin Alkan tiyatrocuların özelleştirme kararına nasıl baktığını anlattı.

“KIYIDA KÖŞEDE SÜRTEN AKOLİKLER OLARAK TANITILIYORUZ”

Ünlü oyuncular hükümete dönük eleştirilerde bulunurken tiyatroculara yönelik suçlamalara da yanıt verdiler. Hayli kızgın ve dertli olduğu gözlenen Levent Üzümcü hükümetin ve medyasının oyuncuları hedef göstermesinden yakındı. “Tiyatrocunun işi halka hizmettir, biz kime oynuyoruz bu oyunları Allah aşkına?” diye soran ünlü oyuncu “biz kıyıda köşede sürten alkolikler değiliz” dedi.

“BİZİ DÜZELTMEK Mİ YOK ETMEK Mİ İSTİYORLAR?”

“Bizim olan bitenden haberimiz yok ki. Basından takip ediyoruz. Bizimle ilgili yapılacak bu operasyon hakkında bir bilgimiz yok… Bu kadar büyük bir revizyona gidiliyor ama bize fikrimiz sorulmuyor. Bizi asıl üzen ise, biz hayatı boyunca tiyatro izlememiş insanlara ‘yatan, devletin parasını yiyen, halk düşmanı, alkolikler’ olarak tanıtılıyoruz. Buna inanan o kadar çok insan var ki… ‘Bitti artık devletin parasını yemek’ diyerek bize parmak sallanıyor. Sanki biz onbinlerce lira maaş alıyormuşuz gibi sanki biz bu haklın düşmanıymışız, kıyıda köşen sürten alkoliklermişiz gibi tanıtılmak bizi çok üzüyor…. Bu düzenlemeyi yapanlar bizi düzeltmek mi istiyorlar yoksa bizi yok etmek mi istiyorlar? Asıl mesele bu…”

HEM DİZİ HEM DE BELEŞ MAAŞ İDDİALARINA SERT TEPKİ

Üzümcü, “hem dizide oynayan hem de oyuna çıkmadan devletten maaş alan oyuncular var” eleştirilerine ise sert çıktı. Ünlü oyuncu “Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bunları külliyen dezanformasyon. Oyuna gelmeyen oyuncuyu arkadaşları parçalar öncelikle. Ben bugüne kadar bunun bir tek örneğini görmedim. Prova aksatan bir oyuncu bile yönetmeninden çok sert tepki alır” dedi.

BÜROKRATLAR REPERTUARA SİYASİ İKTİDARIN SESİNİ TAŞIYACAKTIR

Engin Alkan ise yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ancak ortada bir güven sorunu olduğunu vurguladı. “Özelleştirme tartışmasının altında tiyatroyu dünya standartlarına taşımak, daha nitelikli ve daha yaygın bir tiyatro yaratmak mı var yoksa Kemalistlerin kurup kolladığı kurumları yok etme çabası mı var?” diye soran Alkan şöyle devam etti: “Eğer amaç tiyatroya katkıysa ortak akılla doğru yol bulunur zaten ancak burada kapatma tehtidiyle intikam çığlıkları atılıyorsa bunlar çok tehlikeli olur”

Alkan “ideolojik bir istila sözkonusuyla söz bitiyor elbette” derken Şehir Tiyatroları’ndaki yeni düzenlemeyi “Bürokratlar siyasi iradenin sözcülüğünü yapacak bir repertuara neden olacaktır. Bu demokratik bir çoğulculuk değil tek sesli bir yapı anlamına gelir” diyerek eleştirdi. Alkan, “profesyonellerin dışlandığı bir tiyatro olamaz” dedi.

GAZETECİLER

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.