CNN’de ‘Gezen’ Tartışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dört Bir Taraf’ta Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy’a ağır eleştiriler.

Tiyatrocuların isyanı Dört Bir Taraf’ta hararetli bir polemiğe konu olurken Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy için ağır eleştiriler yapıldı…

Tiyatro sanatçıları ile hükümet arasındaki gerilim Dört Bir Taraf’ta hararetli bir polemiğe konu oldu. Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak, Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy gibi oyuncuları militarizme destek olmakla suçlarken Enver Aysever tiyatrocularına tepkisine ortak oldu.

Aysever, Nagehan Alçı’nın Müjdat Gezen için “faşizan” demesine sert tepki gösterirken, sanatçıların Türkiye’nin en değerli birikimleri arasında yer aldığını ve bu şekilde hedef gösterilmesini kabül edemeyeceğini söyledi. Aysever’in sözleri üzerine tepki gösteren Ilıcak ve Alçı, Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy’u topa tuttular. Aysever ile Alçı arasında karşılıklı atışmaların ve suçlamaların yapıldığı tartışmada yer yer gergin diyaloglar yaşandı.

“MADEM Kİ MEMUR MADEM Kİ MAAŞINI BELEDİYEDEN ALIYOR MÜDAHALE EDİLEBİLİR”

Nazlı Ilıcak, tiyatro dünyasından gelen tepkilerin haklı yanları olduğunu kaydettikten sonra “belediye müdahale edebilir, Madem ki devlet memuru madem ki maaşını belediyeden alıyor, istişarede bulunulabilir…” dedi.

“Müjdat Gezen esprili bir insandır ama ideolojik bir tiyatro yapmaya çalıştı ama tutmadı. Ben de gittim izledim sadece Tayyip Erdoğan düşmanlığı yaparak tiyatro yapmaya çalıştı. Uğur Dündar’ın programına çıkıp orada bir şeyler söylemişti ve bir çok kesimden yoğun tepkl almış, herkesi rencide etmişti. Yakışık almayan ya da yanlış anlaşılan şeyler söyledi. Bunlara bir sanatçının da dikkat etmesi gerekir. Yıldız Kenter’e bir şey yapılmış değil, tiyatrosu da destekleniyor. Yönetmelik değişikliğinin şeklini biz de eleştirdik. Ne olacak o kadar sanatçı? Bunu da düşünmemiz lazım. Bir uzlaşma da bulunabilir. Belediyenin de bir müdahalesi olabilir. Madem ki devlet memuru madem ki maaşını belediyeden alıyor, istişarede bulunulabilir.”

“GEZEN VE ŞENSOY MİLİTARİZME VE DARBEYE ALKIŞ TUTUYOR”

Nagehan Alçı, Müjdat Gezen için kullandığı “faşizan” sözünden geri adım atarken eleştirilerine tam gaz devam etti:

“Müjdat Gezen için faşizan kavramı ağır gelebilir ben bunu yumuşattım. Ama bana yönelik sözleri bunun karşılığı olabilir mi? Ben muhafazakarları rencide ettiğini düşündüğüm için o sözlerini eleştirdim. Tamam değerli bir sanatçıdır ama şöyle bir cümle kuramaz: “Erdoğan’ın sonu da Adnan Menderes gibi olmasın”… Böyle bir şey diyebilir mi bir sanatçı? Ferhan Şensoy’un sanatçılığını beğenebilirsiniz ama bu onun militarizme darbelere alkış tutmasını eleştirmemi engellemez. “Canım darbe istiyor, Arabistan mı olacağız, yarın darbe olsa çok sevinirim” diyor bunu eleştirmeyeceksiniz. Sanatçılığını tartışmıyorum ama militarizme alkış tutmalarını eleştiriyorum. Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde bunlar kabül görmez.”

Ben böyle saçma sapan kişisel saldırılar olacaksa tartışmam kesinlikle.

Gercekgundem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.