Deli Dumrul’a Yeni Bir Yorum

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Güngör Dilmen’in yazdığı,  Özlem Turhal‘ın yönettiği “Deli Dumrul”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak tiyatro eğitimi alan Gösteri Sanatları Merkezi oyunculuk 2. sınıf öğrencileri tarafından 12 Mayıs 2012’de saat 20.30’da Devlet Tiyatroları Cevahir sahneleri- Salon 2’ de sahnelenecek.

Dramaturgisini İstanbul Şehir Tiyatrosu‘ ndan Dilek Tekintaş’ın yaptığı oyunun hareket düzeni Figen Yalçınkaya, dekor ve kostüm tasarımı Makbule Mercan, ışık tasarımı Cengiz Özdemir, şarkılar Ceren Özkarataş, tasvirler Karagöz ustası Suat Veral tarafından hazırlandı

Oyunda, var olma savaşı veren Dumrul’ un Azrail’ le karşılaştıktan sonra yaşam-ölüm -sevgi üçgenindeki çelişkileri epik biçimde anlatılıyor.

Capoeira eğitmeni Prof. Napoleao (Emilio De Chiara) tarafından yapılan atölye çalışmalarında, oyuncular, beden ve yüz ifadeleriyle iletişim kurma, hayvan devinimleriyle oyuncu bedeninin özgür kalmasını sağlama konusunda eğitim aldılar.

Oyuna hazırlık aşamalarında Şaman/ Kaman geleneği, Şamanlıktan İslamiyet’ e geçiş sırasında bir toplumun değişim evreleri, psikolojisi ve bugüne uzantıları araştırıldı, konuyla ilgili araştırma yapan akademisyenler ve yazarlarla söyleşiler düzenlendi.

Paylaş.

Yanıtla