Engelli Tiyatrocular Engel Tanımıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin ilk engelli dans tiyatrosu olarak bilinen ve 20 yıldan bu yana Ankara’da faaliyet gösteren Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu, bu ay içinde oynayacağı “İçimde Biri Var” adlı oyunu ile sezonu kapatıyor.

Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu olarak yurt içi ve dışında ülkemizi başarılı halde temsil eden ve her sezon yeni bir oyunla sahne alan grup, gelecek sezonda da aynı heyecanla seyircilerinin karşısına çıkmak istiyor. Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu Genel Koordinatörü Gülüm Pekcan, bugüne kadar 40 oyunla 19 bin seyirciye ulaştıklarını belirtirken, “Her sezon bir oyunla seyircilerimizin karşısına çıkıyoruz. Canlı performanslarla her kesimden devamlı oyunlarımızı takip eden bir kitlemiz var. İlköğretim, lise, yüksek öğrenim, meslek grupları, dernekler gibi her kurumdan izleyici portföyüne ulaşan grubumuz, kendi alanında tektir. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk engelli dans topluluğu özelliğini de taşıyoruz” dedi.

Evlerinde ‘hapis hayatı’ yaşayan engellileri grubuplarına dahil ederek dans etme engellerini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını da belirten Gülüm Pekcan, “Bir sezon sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mayıs ayı boyunca ‘İçimde Biri Var’ tiyatro oyunumuzla sanat sezonumuzu kapatacağız” diye konuştu.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla