Erdoğan: ‘Bunlar Yarım Porsiyon Aydın’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro tartışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, devletin artık tiyatro sahnesinden çekileceğini söyledi. Bazı aydınlara tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar aydın değil, yarım porsiyon aydın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında tiyatro konusunda yaşanan tartışmalara değindi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu tartışma, tiyatro tartışması değildir. Mesele çok başkadır. Kendilerine küçük iktidar alanları, rant alanları oluşturmuş, köşeleri tutmuş, kendi doğrularını 75 milyona dayatama gayretine girmiş seçkincilerin millete tepeden bakma meselesidir. Bunlar tazminattan bu yana sadece kendilerinin bildiğini dayatmaktadır. Bunların siyasi kanadı, nasıl ki Türkiye’nin tapusunu kendilerinde sanıyorsa, bu seçkinciler de sanatın kendi tekelinde olduğunu sanıyorlar. Bunlar sanatı toplum için yapmazlar, sanat toplum için yapılırsa sanat olur.

‘KURUN KENDİ ARANIZDA TİYATRONUZU’
Kardeşim sen tiyatro mu oynayacaksın; özgürce hareket et, kurun kendi aranızda tiyatronuzu, buyurun serbest olarak, özel sektör olarak bu alana girin. Bizim dönemimizde tiyatro sahneleri hiçbir dönemle mukayese edilmeyecek şekilde artmıştır.

‘SENARYOYU BEĞENİRSEK DESTEKLERİZ’
Bu sahnelerde sizleri destekleriz, yeri gelir senaryoyu beğenirsek bizim de inceleme kurullarımız buralara sponsor olur, buralarda da destekleriz ama artık bugüne kadar geldiğiniz anlayış olmayacak.

‘DEVLET SAHNEDEN ÇEKİLİYOR’
Özgür olun, özerk olun, özel olun. Ama artık devlet tiyatro sahnesinden çekiliyor, buyurun siz tiyatro sahnesine kalın.”

‘TSK’YA HAKARET EDEPSİZLİKTİR’
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik (TSK) eleştirilere de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Statükodan, sırtını dayadıkları güçlerden umudunu kesen, demokrasiden ve demokratikleşmeden ciddi şekilde rahatsız olanlar tahrik umutları tükenince tahkire başvurmaya başladılar. Millete ‘bidon kafalı’, ‘göbeğini kaşıyan adam’ diyenler, ‘ordu göreve’ diyenler, ‘genç subaylar rahatsız’ diyenler tahrikleri, kışkırtmaları tutmayınca Türkiye’de demokrasiyi kesintiye uğratamayınca en ağır hakaretlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef almaya başladılar. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaret ahlaksızlıktır, edepsizliktir ve kendini bilmemezliktir.”

‘YARIM PORSİYON AYDIN’
Başbakan Erdoğan, şarkıcı Cem Karaca’nın “Bunlar aydın değil, yarım porsiyon aydın” sözünü hatırlattı.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.