Hükümet Tiyatrolar için Düğmeye Bastı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hükümet, tiyatroların özelleştirilmesini gündeme aldı. Bakanlar Kurulu’nda karar alındı, çalışma başladı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Şehir Tiyatroları konusunda ‘Özelleştireceğiz’ açıklaması Bakanlar Kurulu’nda ele alındı ve teknik bir çalışma için karar alındı.

Yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında konuyu Başbakan Tayyip Erdoğan gündeme getirdi. Erdoğan’ın görüşüne bakanlardan tam destek geldi. Bunun üzerine ilgili bakanlıkların teknik ayrıntılara yönelik bir çalışma yapması kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu’nda yaşananları açıklayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, basındaki eleştirileri doğal karşıladıklarını ancak Şehir Tiyatroları’na verilen desteğe rağmen gerekli kalite ve seyirci sayısının artmadığını, özgürlük kavramının da yeteri kadar yer bulmadığını söyledi.

Belediyenin maaşlarını ödediği sanatçıların işlerine karışmak istemesini anlayışla karşıladığını dile getiren Arınç, “Bu tüm dünyada olduğu gibi normaldir. Bu yüzden özerklik yerine özelleştirme konusu gündeme geldi” diye konuştu.

Toplantıda sanatın ne kadar güçlenebileceği ve ne kadar özgür olacağının masaya yatırıldığını belirten Arınç, özelleştirme konusunda “Kararımız kesindir” dedi.

Arınç, Avrupa’daki pek çok ülkede de devlet eliyle tiyatro olmadığını dile getirdi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.