İKSV Tiyatro İçin ‘Formül’ Arıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliğiyle başlayan ve Başbakan Erdoğan’ın “Devlet eliyle tiyatro olmaz” sözleriyle artan tiyatro tartışmalarına İstanbul Kültür Sanat Vakfı da dahil oluyor…

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, dünyanın birçok ülkesinden kültür ateşeleriyle İstanbul’da buluşacak. 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek toplantıda dünyada “devlet-tiyatro arasındaki destek ilişkisi” masaya yatırılacak. Eczacıbaşı, toplantının detaylarını Habertürk’e anlattı..

“İKSV ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYABİLİR”
“..Umuyorumki, tiyatromuz ve bütün sanat kurumlarımız için kalıcı bir sonuç çıkacaktır. BuradaİKSV önemli bir rol oynayabilir. Bunun çalışmalarına da başladık. 17 Mayıs’ta çok önemli bir toplantı düzenliyoruz. Amerika, Çin, Hollanda, İngiltere ve Almanya’nın da içinde bulunduğu birçok ülkeden kültür ateşeleri katılacak. Bu ülkelerde modelin nasıl olduğunu anlatacaklar. Kültür sanat kurumlarının kamu tarafından nasıl ve ne kadar desteklendiğini ortaya koyacağız ve Türkiye için bir formül geliştireceğiz..”

“TEK ELDEN DESTEK GEÇMİŞTE KALDI”
“..Öyle görünüyorki tek elden desteklenen sanat modeli geçmişte kaldı. Daha çok karma sponsor modeli uygulanıyor. Hem kamudan, hem özel sektörden, hem de vatandaşın gelirinden alınan destekle ilerleniyor. Türkiye için de böyle bir yapı kurmak gerekiyor. Belki bir “sanat konseyi” eliyle yapılabilir. Bunu araştıracağız.. Belli ki rahatsızlık yaratan bir model var ve ilk kez dile getirilmiyor. Ama bu kez sonuçlandırma arzusu daha fazla. Bu sistem değişikliğinde biz de elimizden geleni yapacağız.. Sanat kurumları bu yeni modelle hem özerkliklerini hem de varlıklarını sürdürebilecekler umarım..”

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.