İKSV’de Panel ve Atölye Çalışmaları Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında British Council’in desteği ile gerçekleşecek panel ve atölye çalışmaları devam ediyor. 21 Mayıs Pazartesi  Kumbaracı 50’de  gerçekleşecek panel tüm katılımcılara açık olacak ve simültane çeviri yapılacaktır.

İngiliz Tiyatro Dünyasından Konuklarla Söyleşi

21 Mayıs Pazartesi, 11.00, Kumbaracı50

İngiltere tiyatrosunun üç önemli ismi British Council’in destekleriyle festivaldeki oyunları izlemek, festivali tanımak ve profesyonellerle atölye çalışmaları gerçekleştirmek üzere Tiyatro Festivali’ne geliyor. Traverse Tiyatrosu Edinburgh Sanat Yönetmeni Orla O’Laughlin, West Workshire Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ian Brown ve Sherman Cymru Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Chris Ricketts, İstanbul’da yapacakları söyleşide İngiltere ve Türkiye arasındaki işbirliği olanaklarını tartışacak ve özel tiyatrolarla ilgili konuşacaklar. Bu söyleşinin moderatörlüğü ise Berkun Oya tarafından yapılacak. Söyleşi halka açık olarak, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Kumbaracı50’de gerçekleştirilecek.

Tiyatro Yapımcılığı ve Yöneticiliği Atölye Çalışması

Ayrıca 23 Mayıs Çarşamba günü 10:00 – 16:00 saatleri arasında Kumbaracı 50’de  Cardiff’te bulunan Sherman Cymru Tiyatrosu direktörü Chirs Ricketts “Tiyatro Yapımcılığı ve Yöneticiliği” ile ilgili bir atölye çalışması gerçekleştirecektir. Sınırlı katılımcı ile gerçekleşecek atölye çalışması için 5 katılımcı için yer bulunmaktadır.  Topluluğunuzda yönetic olarak çalışan  veya yapımcılık yapan ve bu atölye çalışmasıyla ilgilenebileceğini düşündüğünüz kişileri yönlendirebilirsiniz. Atölye çalışmasına katılmak isteyen katılımcı adaylarının 21 Mayıs Pazartesi saat 12.00’ye kadar duygu.bayram@iksv.org adresine konuyla ilgili kısa özgeçmişlerini (çalıştıkları kurum, topluluk, eğitim ve iletişim bilgileri ) iletmeleri gerekmektedir. Atölye çalışması İngilizce olarak gerçekleşecektir ve çeviri olmayacaktır.

Chris Ricketts

Director, Sherman Cymru Theatre, Cardiff

Chris has been Director of Sherman Cymru since February 2007.  Before joining Sherman Cymru he was Director of Wales Arts International, the partnership between the Arts Council of Wales and British Council Wales.  Chris has worked extensively in the performing arts and has been general manager for Clwyd Theatr Cymru; general manager for the Everyman Theatre in Liverpool; director of Theatr Brycheiniog; drama officer for the Arts Council of Wales; and administrator for Theatr Powys, Powys Dance Project and Antics Theatre Cooperative.  Chris originally trained as an actor at the Welsh College of Music and Drama.

For Istanbul theatre festival Chris will lead a workshop in theatre producing and management.

www.shermancymru.co.uk

Ian Brown ile Oyunculuk Atölye Çalışması

West Yorkshire Playhouse tiyatrosu sanat yönetmeni Ian Brown ile 22 Mayıs Salı günü  10:00 – 16:00 saatleri arasında  Kumbaracı 50’de gerçekleştirilecek atölye çalışması için 4 katılımcı için kontenjan bulunmaktadır. İngilizce olarak gerçekleştirilecek atölye çalışmasında çeviri yapılmayacaktır. İlgilenen adayların 21 Mayıs Pazartesi saat 12.00’ye kadar duygu.bayram@iksv.org adresine konuyla ilgili kısa özgeçmişlerini (çalıştıkları kurum, topluluk, eğitim ve iletişim bilgileri ) iletmeleri gerekmektedir.

Ian Brown

Artistic Director, West Yorkshire Playhouse, Leeds

Ian has been artistic director and joint chief executive of West Yorkshire Playhouse since 2002 and was its associate artistic director from 2000 to 2002. From 1988 to ‘99 he was artistic director of the Traverse Theatre, Edinburgh where he was awarded a Scotsman Fringe First and a Herald Angel Award for his work. Ian was also Artistic Director of TAG Theatre Company at the Citizen’s Theatre from 1983 – ’88. Productions have included Piaf, Othello, A Midsummer Night’s Dream, As You Like It, Romeo and Juliet, Hard Times, Can’t Pay? Won’t Pay!, Great Expectations, Reader, The Collection, Unidentified Human Remains and the True Nature of Love, Poor Super Man; Ines de Castro, Light in the Village, Moscow Stations; Hanging the President, The Bench, Hardie and Baird, Shining Souls, Waiting For Godot, King Lear, As You Like It, Hay Fever, The Secret Garden, When We Are Married, Privates on Parade, Fast Labour, Macbeth, How Many Miles to Basra?, Foxes, Alice in Wonderland, Twelfth Night, The Lion, the Witch and the Wardrobe, Electricity, The Wind in the Willows, A Small Family Business, Pretending to be Me, Hamlet, The Lady in the Van, Hijra, Eden End, Stepping Out, Broken Glass, The Comedy of Errors, Proposals, You’ll Have Had Your Hole and Of Mice and Men. www.wyplayhouse.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.