İKSV’nin 40. Yılında La Fura dels Baus’tan Bir Dünya Prömiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyaca ünlü Katalan tiyatro topluluğu La Fura Dels Baus, İKSV’nin 40. yılı için özel olarak sipariş edilen yeni projesi “Istanbul, Istanbul”un dünya prömiyeri için İstanbul’a geliyor. Tüm gösterilerinde müzik ve hareketi yaratıcı bir şekilde harmanlayan topluluğun bu heyecan verici gösterisi 21 ve 22 Haziran akşamları saat 21.00’de Camialtı Tersanesi’nde sahnelenecek.

1979 yılında bir sokak tiyatrosu topluluğu olarak kurulan La Fura dels Baus, bugüne dek beş kıtadaki 250 şehirde sayısı üç milyonu aşan bir izleyici kitlesine 3.000’den fazla gösteri sergiledi. Topluluk, disiplinlerarası, yeni teknolojiyi gösterilerine entegre eden, izleyiciyle oyuncunun arasındaki sınırları kaldıran ve gösteri mekânının mimarisini dikkate alan özgün ve çarpıcı performanslarıyla tanınıyor. Operaya da birçok yenilik getiren La Fura dels Baus, şan sanatçısı, oyuncu ve koronun sahnedeki geleneksel rolüne yeni tanımlar getirerek bütüncül bir tiyatro deneyimi yaratıyor.

Accions adlı oyunlarıyla kült statüsü kazanan La Fura dels Baus’un hazırladığı 1992 Barselona Olimpiyatları açılış seremonisini yaklaşık 500 milyon kişi izledi. Yeni yüzyılı kutlamak için sahneye koydukları L’Home del Milleni adlı açık alan gösterisi Barselona’nın merkezinde 20.000 kişiye sergilendi. Floransa’da 35.000 kişinin izlediği La Divina Comédia yorumları ve Valencia Bienali’nin açılışında sahnelenen La Navaja en el Ojo adlı gösterileri hafızalara kazındı.

11. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sergiledikleri Faust Sürüm 3.0 adlı gösterileri ülkemizde de büyük ses getirdi.

Topluluğun daha önceki gösterilerinden görüntüleri içeren videoyu buradan izleyebilirsiniz.

La Fura dels Baus’un İstanbul’da ilk kez sahneleyeceği ve izleyicilere benzersiz bir deneyim yaşatacağı bu göz alıcı gösterinin biletlerini Biletix satış noktaları ve Biletix web sitesi üzerinden veya hizmet bedeli eklenmeden ana gişe İKSV’den (pazar hariç 10.00-18.00 arası) satın alabilirsiniz.

Toplu bilet alımları için Bengi Doralp ile (212) 334 07 74 numaralı telefondan veya bengi.doralp@iksv.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.