İlahiyat Öğrencilerinden Tiyatro Gösterimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerince”Cepheden Haber Var” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

DÜ Kongre Merkezinde fakülte öğrencilerinin yer aldığıSosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü’nce (SAVEK) DÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Orhan Ateş’in senaryosunu yazarak yönettiği tiyatro oyunuseyirciyle buluştu.

Çanakkale Savaşı’nın sahneye uyarlandığı, cepheden gelen haberler, cephe gerisinde yaşananlar, bekleyiş, ümit ve dua; şehitlik arzusu, vatan sevgisi, milli ve manevi değerlere aşk ile bağlılık ve bütün bunlarınmillet sinesindeki yansımaları izleyiciye aktarılmaya çalışıldığı tiyatro oyununda ayrıca savaş esnasında milletin yaşadığı zorluklar ve fedakarlıklar da hatırlatılıyor.

Yaklaşık 2 saat süren tiyatro oyunu seyirciler ayakta alkışladı.

Yard. Doç. Dr. Ateş, sahnelenen tiyatro oyununun ardından yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşında yakınları cephede olan insanların hikayelerinden kesitler sundukları tiyatro oyununda ilahiyat fakültesi öğrencilerinin rol aldığını söyledi.

Çanakkale’nin biri mekansal, diğeri ruhsal olmak üzere 2 çehresi bulunduğunu anlatan Ateş, “Mekansal çehresi burası, ruhani çehresi de tüm Anadolu’dur. Millet olarak bu ruhani çehreyi ayakta tutmalıyız. Hazırladığımız bu oyun DÜ Rektörlüğü’nce tüm Türkiye’de gösterilecek” dedi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.