İlyas Avcı Tiyatro Şenliği Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçısı Levent Kırca, ‘Tiyatrolar Kapatılamaz’ düşüncesini son nefesine kadar haykıracağını söyledi.

Mersin’in Tarsus ilçesi Kaymakamlığı himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 10. geleneksel İlyas Avcı tiyatro şenliğinin kapanış töreni yapıldı. İlyas Avcı Tiyatro Şenliğinin kapanış programı, şenliğe katılan öğrencilerin hükümet konağı önünden belediye bandosu eşliğinde 75. Yıl Kültür Merkezine kadar yürüyüşle başlarken, bu yıl şenliğin onur konuk sanatçısı ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca’da katılırken, yürüyüş sırasında vatandaşlar Kırca’ya büyük ilgi gösterdiler. 75. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleşen İlyas Avcı Tiyatro Şenliğinin kapanış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, hayatın kendisinin tiyatro olduğunu söyleyerek, “Şenlik ile birlikte gençlerin ilgisini tiyatro çekmek istiyoruz. Yıllar önce bende tiyatronun herhangi bir dalında yer almak isterdim. Tiyatro ile birlikte insanda öncelikli olarak özgüven gelişimi sağlanıyor. Tiyatro insan bir çok şey katıyor” dedi.

Daha sonra söz alan 10. Geleneksel İlyas Avcı Tiyatro Şenliğinin bu yıl onur konuğu olan ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca, bugün Türkiye’nin tiyatroların kapatılması ile karşı karşı olduğunu ve son nefesine kadar “Tiyatrolar Kapatılmaz’ şeklinde haykıracağını söyledi.

Türkiye’nin en büyük şehirleri olan İstanbul ve Ankara’da tiyatroların kapatılmak istendiğini dikkat çeken Levent Kırca, Tarsus’ta tiyatro şenliğinin yapılıyor olmasının muhteşem bir olay olduğuna vurgu yaparak, “Tarsus’ta bugün Atatürk posteri önünde İlyas Avcı Tiyatro Şenliği yürüyüşünde bulunmaktan dolayı inanılmaz duygulandım. Atatürk’ün anılmasının suç olabileceği bir zamanda Tarsus’ta her yerde Atatürk resimlerini görmek beni mutlu etti. Ülkemizde eğitim ve okullar kapatılamaz. Okul insanı eğitir, aydınlatır. Nasıl ki okul, Diyanet İşleri, Hastaneler kapatılamazsa tiyatrolarda kapatılamaz. Bunu son nefesime kadar haykırıp savunacağım” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı ise, Tarsus Belediyesi olarak rutin belediyecilik dışında kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini, emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından 10. Geleneksel İlyas Avcı Tiyatro Şenliğine katılan okul yöneticilerin plaketleri verildi.

Tören sonunda en iyiler açıklandı. Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘En İyi Oyun’ ödülüne, Tarsus Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde ‘Bahar’ rolü ile ‘En İyi Bayan Oyuncu’ seçilirken, Cengiz Topel Lisesi ‘Osman Ağa’ rolü ile Abdullah Girgin ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Ödül alan okul ve öğrencilere Levent Kırca plaketlerini verdi.

Törenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının yanısıra şenlikte oyunlarını sahneleyen öğrenciler katıldı. 10. geleneksel İlyas Avcı tiyatro şenliğine 14 lise, 195 öğrenci rol alırken, 15 bin seyirci oyunları izledi.

Haberfx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.