İspanyol Dans Topluluğu Los Vivancos Ankara’daydı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyaca ünlü İspanyol dans topluluğu Los Vivancos, geçtiğimiz ay dünya prömiyeri yapılan “Aeternum” gösterisiyle Ankaralı izleyicinin karşısına çıktı. Yedi erkek kardeşten oluşan grup, gösterileriyle büyük alkış aldı.

CONGRESIUM Ankara’daki gösteriyi, yaklaşık 3 bin kişi izledi. Gösteri izlemek için Ankara dışından da çok sayıda izleyici Başkent’e geldi. Sihir dolu ve senfonik müziklerle zenginleşen, epik bir flamenko gösterisi olan “Aeternum” dans severlere doğaüstü olayları ve limitlerini sorgulayan bir şölen sundu. Budapeşte Senfoni Orkestrası’nın kayıtlarıyla zenginleşen gösteri, baştan sona heyecanlı anlar yaşattı. Yedi erkek kardeşten oluşan grup üyeleri, akrobasi ve dövüş sanatlarını birleştirerek yaptıkları Flamenko gösterisiyle hayran bıraktı. Gösterinin sonunda sahneden inerek izleyicilerin arasına karışan Vivancos kardeşlere, büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu. Bazı izleyiciler, dansçılara dokunabilmek için birbirleriyle yarıştı. Grup, gösterinin sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı.

Dans eden yedi kardeş

“Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek” diyen Los Vivancos, çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden yedi kardeşten oluşuyor. Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuarı’yla profesyonel alana taşıdı. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attı.

Unutulmaz anlar

Eğitim hayatları Madrid’den Londra’ya, Vancouver’dan Hollanda’nın ünlü Bale Tiyatrosu’na uzanan Los Vivancos üyeleri 2004’te bir araya gelip Los Vivancos’u kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve ABD, Hollanda, Belçika, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ve İspanya’da gerçekleştirdikleri özel gösterileriyle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere unutulmaz ve keyifli anlar yaşatıyorlar.

Haşim Kılıç – Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.