Kennedy Sahne Sanatları Merkezi Yenilikçi Olmamakla Eleştiriliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Washington’daki John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi Amerika’daki en itibarlı sanat kurumlarından biri. Tiyatro, dans, bale ve senfonik müzik gösterilerinin düzenlendiği merkez son zamanlarda yenilikçi olmamakla eleştiriliyor. Kennedy Merkezi bu eleştirilerin üzerine daha büyük kitlelere erişebilmek için bazı performansları sahneden sokağa taşıdı.

Rich Potter’ın yarattığı karikatür kahramanı Bert the Nerd hokkabazlık becerilerini sergiliyor.

Bert kalabalığı güldürürken Mark Jaster da marangoz testeresiyle müzik çalıyor. Emily Schubert’in Ağız Canavarı ise Eastern Market adlı pazar alanında alışveriş yapanları eğlendiriyor.

Bu sokak göstericileri Amerikan Sokak Sanatları adlı festivale katılan sanatçılar. Festival, John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi tarafından düzenlendi.

Merkez yetkililerinden Garth Ross, “Festivalin amacı sanatçılarımızı ve izleyicileri biraraya getirmek ve insanların sanatın tadını farklı şekilde, farklı yerlerde ve farklı zamanlarda çıkarmasını, sanatı nasıl gündelik yaşamın bir parçası haline getirebileceklerini düşünmelerini sağlamak,” diyor.

Kennedy Merkezi’ndeki gösterilerin bilet fiyatları oldukça pahalı. Ancak küçük çaplı gösteriler ücretsiz de sergileniyor.

Bu festivalse adeta bir deney.

Garth Ross, “İlk kez sanatçılarımızın Kennedy Merkezi kampüsü dışında halkla buluştuğu bir festival gerçekleştirdik,” şeklinde konuşuyor.

Bert the Nerd gibi sokak göstericileri festivali destekliyor: “Tiyatro sokaklarda doğmuştur. Tarih boyunca hem sokakta hem sahnede sergilenmiştir. Kennedy Merkezi’nin bizim performansımızı tiyatro olarak kabul etmesi çok önemli.”

Bir hafta süren ücretsiz festivalde ülkenin dört bir yanından gelen sanatçılar kentin park ve meydanlarını işgal etti. Sanatçıların sergiledikleri performanslar ilgiyle izlendi.

Michael Capps, “Öğlen arası için buraya geldim ve birşeyler olup bittiğini fark edince izlemek istedim,” diyor.

Gösterilerin çoğu izleyicileri de içine kattı.

İzleyicilerden biri, “Kennedy Merkezi’nin topluma böyle bir hizmet vermesi olağanüstü,” diyor.

Bir diğer izlayici ise, “Umarım böyle festivaller çoğalır,” şeklinde konuşuyor.

Pennsylvania’lı hokkabaz Evan Young da aynı umudu taşıyor: “Umarım Kennedy Merkezi böyle faaliyetlere devam eder, daha fazla ilgi toplar.”

Garth Ross, “Meydandaki çocukların yüzlerindeki gülücüklere, sanatçılara verdikleri tepkilere bakarsak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz,” şeklinde konuşuyor.

Garth Ross Kennedy Merkezi’nin sanatçıları Washingtonlularla biraraya getirme çabalarının süreceğini söyledi.

Amerika’nın Sesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.