Kepez”den Engellilere Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kepez Belediyesi, Antalya Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun desteği ile 1. Ulusal İşitme Engelliler Tiyatro Festivali düzenliyor.

Kepez Belediyesi, işitme engelli öğrencileri, tiyatro sahnesi ile buluşturuyor. Türkiye’de işitme engelli öğrencilere yönelik ilk tiyatro festivali Kepez’de yapılıyor. Tiyatro festivali, Kepez Belediyesi ve Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu işbirliği ile organize ediliyor. 1.Ulusal İşitme Engelliler Tiyatro Festivali’nin açılışı ise Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde 14 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00 yapılacak. Festivale, Antalya Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Bursa İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Eskişehir İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve İstanbul İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan 80 öğrenci katılıyor.

İLK OYUN ŞIMARIK İSTANBUL BALIĞI

Festivalin perdesi, Bursa İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun, EBKM sahnesinde icra edeceği “Şımarık İstanbul Balığı” oyunu ile açılacak. Eskişehir İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 15 Mayıs’ta, İstanbul İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 16 Mayıs’ta, Antalya Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ise 17 Mayıs’ta EBKM sahnesinde saat 14. 00’de tiyatro gösterilerini sunacak.

ENGELSİZ KEPEZ

Kepez Belediyesi, bedensel ve zihinsel engellilerin yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekmek amacı ile 50’si engelli, 100 öğrenciyi 5 günlük bir kampta bir araya getirdiği “Engeliniz Engelimizdir”, projesini gerçekleştirmişti. Kepez’de yaşayan bedensel engelli vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla da asansörlü bir minibüsle, ücretsiz “engelli hizmet aracı servisi” uygulaması başlatılmıştı.

Yine Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 28 özel eğitim sınıfındaki zihinsel engelli öğrencilere, 4 ders kitabından oluşan 400 adet kitap seti hediye edilmişti.

Haberfx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.