Lokum, İstanbul Tiyatro Festivali’nde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prospero Dans Topluluğu bu güne kadar Tersi -Düz ve  Mesele adlı gösterilerle Tiyatro Festivali’ne katıldı. Bu yıl ise Lokum’la Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında seyirciyle buluşuyor.

Lokum Hakkında

Tüm kadınlar dinlerinden, dillerinden ve ırklarından bağımsız olarak bedenleriyle sosyal ortamda kabul görmekle ilgili travmalar yaşıyorlar. Azınlık kadınlarıysa, azınlıkta kalan tüm insanlar gibi günlük yaşamlarında bu travmalarının üzerine “farklı” olmanın baskısını da hissediyorlar. Türkiye’de Ermeni kadınlar, sofralarının zenginliğinden dolayı etli butlu olmalarının yanı sıra tarihte yaşadıkları trajedilerin acılarını da yemeklerine katıp bedensel ve ruhsal olarak şişiyorlar. Dinsel olarak azınlıkta olmak ulus devletlerde yaşayan vatandaşlar için tekinsiz ve kullanılmaya açık bir durumken, cinsel veya mesleki azınlıkta olmak ise toplum tarafından normal olmayan bir durum olarak görülmekte.
Bu gösteri “normalin” ne olduğunu hisleriyle ve içinde bulundukları tehlikeli durumdan kaynaklanan sezgiyle anlamaya çalışıp normal olmayı bir türlü başaramayanlar ve başarmayanlar üzerine.
Konsept & Yönetim: Talin Büyükkürkciyan
Yaratıcı Performansçılar: Lerna Babikyan, Cemil Can Yusufoğlu, Selin Çavuşoğlu, Bahar Sarah, Talin Büyükkürkciyan
Müzik Tasarım: Keops Grubu (Yasemin Çil, Arman Çakılcıyan, Vartkes Keşiş)
Işık Tasarımı: Alev Topal
Kostüm Tasarımı: Deniz Demirci
Destekleyen: İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü
Gösterim Tarihleri:
24 Mayıs 20:30
25 Mayıs 18:30
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.