MDTist Bahar Şantiyesi 5Koreografi 5Parça

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin en genç projesi modern dans topluluğu istanbul, ispanya’nin murcia kentinde düzenlenen ibaff uluslararasi film festivali’nin davetlisi olarak sahne aldiktan sonra Avrupa’yı gezmeye devam ediyor.

İspanya’da Seyahatname 2 gösterisini başarıyla temsil eden MDTİstanbul, 20 Mayıs’ta Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Turkey Now etkinlikleri kapsamında sahne aldıktan sonra Slovenya Maribor’da 2012 Avrupa Kültür Başkenti’nin Kültürel Elçilikler programı çerçevesinde Seyahatname 2 ile yeniden sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Bu Mayıs’ta kuruluşunun henüz birinci yılını dolduran topluluk, kısa zamanda önemli işler başardı. Bir sene gibi kısa bir süreye üç yurt dışı, altı yurt içi turnesi, üç prömiyer, ve daha birçok temsil sığdırdı. Edebiyat göndermeleri, özgün müzikleri ve teknolojinin de etkili kullanımıyla Seyahatname 2, hem sahnedeki hem de sahne arkasındaki ekibin başarılı çalışmasının bir ürünü. Kesinlikle izlemeye değer.

Beyhan Murphy’nin sanat yönetmenliğinde Seyahatname 2’yi hazırlayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu İstanbul; Ejder Keskin-Deniz Keskin, Melih Kıraç, Can Tunalı, Burak Yamantürk-Canberk Yıldız’ın çalışmalarından oluşan BAHAR ŞANTİYESİ’nin prömiyerini 30 Mayıs’ta Fulya Sanat Merkezi’nde yapıyor.

Skylife

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.