“Oyunculuk İçin Tiyatro Eğitimi Şart Değil”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manisa Celal Bayar (CBÜ) Üniversitesi 19. Bahar Şenliğinde tiyatronun ustalarından, devletsanatçısı Haldun Dormen ile dizi oyuncusu Emre Karakoçu ağırladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki söyleşide usta tiyatrocu Haldun Dormen ile C.B.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Araf Zamanı’ isimli dizi de rol alan Emre Karakoç, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşiyi öğrencilerin yanı sıra C.B.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ece Onur ve diğer öğretim üyeleri de izledi.

Gençlerle bir arada olmaktan ve çalışmaktan büyük zevk aldığını belirten Dormen, Pek çok genç oyuncu adayı ile çalışmaya devam ediyorum. Gençler, hayat kaynağım. Onlara eğitim verirken, ben de onlardan çok şey öğreniyorum dedi.

Öğrencilerin, tiyatro eğitimi almamış kişilerin oyuncu olmaları konusunda ne düşündüğünü sormaları üzerine Dormen, Oyunculuk için mutlaka tiyatro eğitimi alınması gerekir diye düşünmüyorum. Bu tamamen, çok istekli ve çok kararlı olmayı gerektiren bir konu. Örneğin, tiyatro eğitimi olmayan Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u çok beğeniyor ve çok başarılı buluyorum. Rol aldıkları dizilerde eğitimli ve çok kaliteli oyuncularla bir aradalar ama onların karşısında rol yaparken kesinlikle ezilmiyorlar, kendilerini çok geliştirdiler. Böyle örnekleri çoğaltmak da mümkün diye konuştu.

Karakoç ise oynadığı dizi ve oyunculuk üzerine öğrencilerin soruları yanıtladı.

Söyleşinin başında sahneye davet edilirken de, uğurlanırken de dakikalarca ayakta alkışlanan Haldun Dormen ve Emre Karakoça, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Karaman.Org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.