“Sanatla Uğraşan Siyasetçi İflah Olmaz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanat vesanatçıyla uğraşan siyasetçinin iflah olmayacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Tiyatroları oyuncuları Yücel Erten, Şahin Ergüney, Berna Konur, Ferah Nur Batur, Oktay Dal ve Erdinç Doğan’ı TBMM’deki çalışma odasında kabul etti.

Kabulde konuşan Kılıçdaroğlu CHP olarak sanatçılara ve sanata destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Totaliterler ile totaliter anlayışı savunanlar hariç herkesin sanatı destekleyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sanatla ve sanatçıyla uğraşan siyasetçi de iflah olmaz. Önce baleyle başladılar, heykellerle devam ettiler, şimdi de sıra tiyatrolara geldi. Sanatçılarla işbirliği yapmaya hazırız, desteğimiz sizinle.” dedi.

Devlet Tiyatroları sanatçıları ise başta tiyatroların özelleştirilmesi ve tiyatro sanatçılarına yönelik suçlamalar olmak üzere kültür sanat, tiyatro alanındaki gelişmeleri aktardı. Oyuncular, Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları konusunda yaşanan sorunları daha önce CHP milletvekillerinin TBMM’ye taşındığını belirterek, Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Kabulde CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka da hazır bulundu.

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.