Tiyatro Festivali’nde Bugün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ROOF: Yurtdışında başarılı çalışmalara imza atan, Pina Bausch’un ‘Tannhäuser Bacchanal’ adlı eserinde de yer alan Leyla Postalcıoğlu’nun dans projesi koşarken yavaşlamaya çalışan, uzakken yakınlaşmaya çabalayan iki kişiyi anlatıyor. Sessizlik üzerine bir yapıt olan ‘Roof’ta Postalcıoğlu’nda Benjamin Block eşlik ediyor.Salon İKSV , 18.30.

DEPLASMAN: Duygu veya dürtünün, kaynağına yöneltilmesinin tehdit ve sorunlar getireceği durumlarda, bir başka canlıya veya nesneye yöneltilmesine ‘deplasman’ (yön değiştirme) deniyor. ‘Deplasman’, yüzen bir cismin, etrafına taşırdığı suyun kütlesi olarak da ifade ediliyor. Koreograf Tuğçe Tuna bu kavramlardan yola çıkarak çalışmasında, ‘Tehdit edilen, başa çıkılamayan özne veya uyarandan çekilen enerji, tavır ve fiziksel eylem diğer ‘emin’ olunan uyaran/uyaranlara aktarıldığında bedende, kişide, zihinde dengeler nasıl oluşturuluyor?’ sorusunu soruyor. Hasköy Yün İplik Fabrikası, 20.30.

ASİ KUŞ: Ali Poyrazoğlu, ‘Asi Kuş’ta da Bizet’nin ünlü operası Carmen’in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Poyrazoğlu’nu, Carmen, Bizet, Don Jose, Ali Poyrazoğlu, Toreodor ve Boğa rollerinde izliyoruz. Kenter Tiyatrosu, 20.30.

ÇEHOV MAKİNESİ: İçinde Çehov’un da karakter olarak yer aldığı şiirsel oyun, büyük bir yazarın yaşam ve ölümü arasındaki döngüde oyunlarında yaratmış olduğu kendi karakterleriyle buluşması biçiminde gelişiyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı oyunun yönetmeni Müge Gürman. Üsküdar Tekel Sahnesi, 20.30.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.